Verlanglijstje epoxy resin

Jeweleeches Vivian Hebing – leerbewerking verlanglijstje!

Je bent nog helemaal nieuw met epoxy resin, wat heb je dan nodig om te kunnen beginnen? Gelukkig kan je met relatief weinig materialen al de mooiste dingen maken als je zelf een beetje vindingrijk bent! Een erg belangrijke tip is dat je beter nog niks aan materiaal kan kopen voor je de basiscursus gedaan hebt, hoe graag je ook al zou willen beginnen ermee! Je gaat echt geld uitgeven aan onnodige dingen en dat is echt zonde van je geld!

Na het volgen van de basiscursus epoxy resin weet je precies wat je minimaal nodig hebt om goed van start te kunnen! Dus heb een beetje geduld en wacht tot na de cursus met materiaal of epoxy aanschaffen! En beter investeren in een paar goede dingen dan maar veel willen kopen omdat het er zo interessant uitziet op internet. Veel mensen hebben zoveel aan mallen enzo maar des te minder talent. En het allerbelangrijkste is echt investeren in jezelf zoals met het volgen van de cursus epoxy en vooral ook de tijd nemen om het goed aan te leren, want dat is het meest waardevol! Veel mensen zijn van grote stappen snel thuis, maar ik vind juist dat je beter één ding heel goed kan doen, dan alles maar half! En zo is het ook met materialen of mallen of epoxy kopen! 

Hoe meer van de lijst je kan kopen, hoe completer en dus makkelijker je thuis aan de slag kan natuurlijk, maar laat je niet afschrikken, nergens voor nodig, het maakt het alleen wat makkelijker voor je!

 • ten eerste je epoxy resin, ik koop die altijd bij www.polyestershoppen.nl en ben er altijd heel tevreden over! Natuurlijk heb je vele soorten epoxy resin en ze hebben allemaal net een wat andere werking. Sommige zijn heel vloeibaar en sommige wat dikker. Afhankelijk van wat je er mee wil gaan gieten. In de workshop vertel ik je daar meer over en welke ik zelf graag gebruik!
 • omdat je veiligheid natuurlijk nr. 1 belangrijk is, koop een geschikt masker dat gassen uit de lucht filtert en niet een simpel stofmaskertje wat niet helpt. Een veiligheidsbril en speciale handschoentjes zijn ook erg belangrijk.
 • de epoxy moet heel nauwkeurig en precies afgemeten worden op de gram nauwkeurig, dus een digitale weegschaal die op de gram nauwekeurig afmeet is erg belangrijk, ook die hebben ze bij polyestershoppen!
 • de epoxy moet natuurlijk ook ergens in, dus plastic (wegwerp)bekertjes, een plastic maatbeker of siliconen maatbekertjes met roerstokjes zijn erg wenselijk
 • mocht je epoxy willen verwijderen van je materiaal, dan gebruik ik zelf altijd heel graag één bepaald merk schoonmaakdoekjes, die gouden tip geef ik je in de workshop
 • verder zijn siliconen mallen in allerlei vormen en maten erg verslavend om aan te schaffen, de ene mal is nog gaver dan de andere en er komen steeds meer nieuwe siliconen mallen op de markt! Mandala mallen, geode mallen, orgonite piramide mallen, kristal mallen, sphere mallen, hangertjes, oorbellen, onderzetters, bakjes, vaasjes, zeeppompjes, je kan het zo gek niet bedenken of er zijn mallen van!
 • maar dan ben je er nog niet, transparante epoxy kan je natuurlijk op verschillende manieren kleur geven, met alcoholinkt in vele vele vele mooie kleurtjes, pigmenten, mica poeders, glitters, glow in the dark en nog zoveel meer
 • om de bubbels te verwijderen gebruik je naast geduld en een klein mini brandertje/ soort grote aansteker bijvoorbeeld ook bubble burst of alcoholspray. Om juist een organische structuur te krijgen heb je siliconen druppels die dat effect geven
 • dan kan je je ook nog uitleven met zoveel meer dat er te koop is, maar dat laat ik aan jou verder om te gaan ontdekken wat je allemaal nog meer leuk vind om uit te proberen!

 

 

 

 

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

 • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

 • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel