cursus epoxy resin

Al sinds mijn 14e maak ik al sculpturen in giethars of epoxy, het is bijna zo doorzichtig als glas en het schittert in de zon. Wat pure pigmenten erbij en soms wat edelsteentjes of andere dingen die ik mooi vind erin! Of glow in the dark, daar ben ik ook helemaal weg van hihi! Bijna heel ons huis gloeit op als ik 's nachts het licht uit doe! Ik vind het magisch!

Maar epoxy is sowieso een heel gaaf en veelzijdig materiaal, je kan er zoveel mee maken en ook nog eens in relatief korte tijd. Ik zeg altijd, het voorbereiden en alles klaarzetten en schoonmaken, is meer werk dan het gieten zelf. Dus wat ik doe als ik iets voor mezelf maak, is vaak een paar dagen lang alleen maar epoxy gieten, er gaan dan liters doorheen kan ik je vertellen, maar dan heb ik ook weer voor weken of maanden genoeg aan moois om te bewonderen! En dan denk je wel even, damnnn dat is een dure grap, maar als je dan ziet hoeveel je ervoor kan gieten, dan valt het echt ontzettend mee!

1, 2 of 3x gieten

In een workshop van 3 uur gieten we 1x met epoxy en in de workshop van van 4 uur gieten we 2x met epoxy. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in zelf je eigen siliconen mallen leren gieten, kan je er 1 uur extra bij boeken waarin ik je kort uitleg en leer hoe je een simpele, kleine lossende mal van siliconen kan gieten, dus giet je nog 1x meer maar dan met siliconen! Niet moeilijk maar wel erg leerzaam en haalt de drempel weg om zelf ook je eigen mallen te gaan gieten! Aan de telefoon kan ik je precies uitleggen wat je van de workshop kan verwachten en wat we dan gaan maken!

niet dezelfde dag uitgehard

Het nadeel van de epoxy die ik gebruik, die zonder gebruik te maken van een uv lamp, is dat het een dag of zelfs een paar dagen duurt voor het uitgehard is, ook afhankelijk van hoe de temperatuur buiten is. Wat dus inhoudt dat je je gegoten epoxy niet dezelfde dag mee naar huis kan nemen. Deze kan je een paar dagen later op komen halen of voor als je verder weg woont, kan ik het natuurlijk opsturen als je de verzendkosten bijbetaald! Maar je zal dus wel even geduld moeten hebben! Maar de voordelen van deze epoxy zijn zoveel groter dan de kleine dure flesjes epoxy die je met een uv lamp gebruikt. In de workshop vertel ik je ook de afwegingen waarom wel of niet een uv lamp te gebruiken. Ik heb het allemaal uitgeprobeerd hoor, want ik wil altijd graag uit eigen ervaring weten waarom wel of niet!

Owja, als je niet van lezen houdt, klik dan gewoon meteen op de link naar de workshops en cursussen epoxy resin!

mallen van gips of siliconen?

Om weer even terug te komen op de siliconen mallen...vroeger maakte ik de mallen van gips, wat natuurlijk wel stukken goedkoper is, tot ik ontdekte hoe ontzettend ontzettend ideaal siliconen mallen zijn, dus ben ook zelf siliconen mallen gaan maken voor mijn epoxy. Ik maak alleen lossende mallen hoor, dubbele mallen of laat staan nog moeilijkere mallen laat ik aan me voorbij gaan hoor! Ik heb het allemaal gedaan, maar doe mij maar lekker makkelijk als het even kan! Okeejj ik doe graag moeilijk, maar hiermee pas ik even!

En de standaard siliconen vormen voor resin die koop ik gewoon hoor, zoals geode onderzetter mallen, orgonite pyramide vormen, spheres, kristal vormen, mandala vormen en ga zo maar door. Maar de bijzondere mallen maak ik graag zelf, gewoon fijn als je dat zelf kan want dan zijn de mogelijkheden eindeloos van wat je kan maken. En maakt je werk extra eigen en uniek natuurlijk!

gek op siliconen!

Siliconen mallen zijn natuurlijk wel duurder, maar ze gaan ook zoveel langer mee, ze lossen beter en de afdruk is veel strakker, dus dat is het geld meer dan waard en met resin wordt eigenlijk ook niks anders gebruikt. Ik heb ook voedselveilige ( FDA approved ) siliconen, waar ik bijvoorbeeld mijn eigen chocolaatjes in giet in de vorm van mijn eigen Jeweleeches logo! Hoe gaaf is dat!? Die zijn nog duurder omdat ze voedselveilig moeten zijn en daarbij kunnen die ook in de oven en in de vriezer zelfs. Echt ideaal!

Zelf siliconen mallen maken is zooooo verslavend leuk! En wat je erin kan doen ook, van epoxy resin, fimo klei, chocolade, kaarsen, zeep, noem maar op! Natuurlijk niet allemaal in dezelfde mal hahaha. 

Maar werken met giethars/ epoxy resin is echt best wel een chemisch klusje vind ik zelf en dat is wat me soms wel tegenstaat eraan, maar het resultaat mag er zijn en daarbij is het ook geen hobby die je per se dagelijks moet doen! En je hebt wel weer jarenlang plezier van je gieting!

combineren van materialen

Zelf vind ik het natuurlijke van hout en het doorzichtige van resin echt de perfecte combinatie. En dan niet zomaar hout, maar een speciaal stukje hout en je hebt echt een pronkstukje. Je ziet het overal op Pinterest en toch blijf ik het maar bijzonder vinden! Ook wordt hout vaak in een soort epoxy of resin ´gegoten´ om het extra goed houdbaar en duurzamer te maken, zoals bij gestabiliseerd hout om messenheften mee te maken. Of van die dennenappels in epoxy die ze dan doorzagen, dan krijg je echt een heeeeeel spectaculair effect. Gebruiken ze ook vaak voor messenheften en pennen draaien. Jammer dat ik geen draaibank heb, anders zou ik ook nog pennen gaan draaien en houten schaaltjes hihi! Kan natuurlijk ook met een dremel enzo, maar heb nog zoveel plannen en ideetjes!

Maar sieraden van resin zijn echt schitterend en in de workshop of cursus leer je de basisbeginselen van het maken van epoxy resin sieraden! Je zal echt verbaasd zijn van het mooie resultaat!

En dan komt de vraag...

zelf uitproberen of toch een workshop volgen?

Ten eerste, een workshop volgen is gewoon een cadeau aan jezelf! Heel gezellig om te doen en zonder dat je het door hebt, leer je alles wat je wil weten over het maken van de mooiste sieraden met behulp van epoxy resin technieken! Natuurlijk kan je dit ook jezelf aanleren, daar heb je mij niet voor nodig...veel oefenen veel informatie opzoeken in boeken, op internet en vooral Youtube en wat doorzettingsvermogen en je komt er heus wel! Maar het is gewoon zoveel fijner als iemand naast je zit en het even voordoet hoe het moet, want als je met iets nieuws begint, komen er steeds meer nieuwe vragen bij. En loop je tegen een probleem aan, dan ben ik er voor je om het op te lossen, of nog beter, om die fouten gewoon te vermijden! Mijn meest gouden tip was welke schoonmaakdoekjes je het beste kan gebruiken om je handen of je materialen mee schoon te maken. Ik heb zo zitten klooien met vanalles en nog wat!

1001 vragen

Iemand met kennis en jarenlange ervaring die je vertelt wat je nodigt hebt...waar je het kan kopen...welke soort epoxy resin...hoe lang uitharden...waar je op moet letten...welke gereedschappen noodzakelijk zijn en welke niet...welke fouten je kan voorkomen...hoe je het netjes moet afwerken...hoe krijg ik het uberhaupt mooi strak en zonder luchtbelletjes...hoe maak je een ontwerp...al die vragen waar je anders zelf het antwoord op moet vinden en uitzoeken.

En ja, een workshop of cursus volgen kost geld, maar iedereen betaalt in een of andere vorm leergeldIn de vorm van fouten maken of het betalen voor een workshop! En een workshop of cursus volgen is dan gewoon ontzettend leerzaam en leuk! Qua goudsmeden heb ik gelukkig in Schoonhoven een 3 jarige voltijd opleiding gevolgd, maar met de rest heb ik gewoon heeeel veel fouten gemaakt hihi! Of het geluk gehad dat ik een creatieve vriend of vriendin of cursist ontmoette die me de basistechnieken wou leren, oftewel me gewoon aanstak met een nieuw virus. En dan nog moet je daarna nog heel heeel veel oefenen en oefenen en oefenen! En heb vertrouwen, want oefening baart kunst! Maar wat zeker ook helpt, is dus een workshop volgen bij mij haha!

Knegsel, in de buurt van Eindhoven

De basiscursus epoxy resin wordt gegeven in Knegsel, een klein dorpje vlakbij Eindhoven, op de Steenselseweg 11. Op doordeweekse dagen of in het weekend en gewoon op afspraak, dus makkelijk in te plannen! Er zijn dus geen vaste cursusdata omdat het privé workshops en cursussen zijn en je dus geen rekening hoeft te houden met andere cursisten, het draait alleen om jou die dag!

Dus wil je graag een basiscursus komen volgen, dan bel of app even! 06-51463543. Vind het sowieso fijn om eerst even te bellen, want dan kunnen we kijken of mijn manier van lesgeven aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. De cursussen zijn privé cursussen of max 2 personen , want dan heb je de meeste persoonlijke aandacht en dus de beste begeleiding en kan je in een zo kort mogelijke tijd een zo hoog mogelijk niveau bereiken! Want zoals je aan mijn foto's van mijn werk kan zien, streef ik altijd naar perfectie, het beste uit jezelf halen!

De cursussen worden altijd vooraf betaald via de Ideal link en vanaf het moment dat het betaald is, dan hou ik de datum voor je vast! Eenmaal betaald is annuleren niet meer mogelijk want ik vind niks zo vervelend als geld krijgen en het dan moeten terugbetalen omdat mensen het niet goed overdacht hebben, verzetten is natuurlijk wel mogelijk. Maar denk dus goed na, voor je de cursus besteld!

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel