Cursus leerbewerking

2e persoon 50% korting!!

Wij geven privé workshops en cursussen leerbewerking voor 1 persoon dus of voor maximaal 2 personen, dus geen groepen. Hoeveel uur les je het beste kan nemen hangt vooral van je te besteden budget af en of je nog twijfelt of leerbewerken wel iets is voor jou! In 3 uur tijd kan je amper iets leren, daar moet je gewoon realistisch in zijn, zelfs 6 uur les is al ontzettend snel voorbij. Zelf raad ik de cursusdag van 6 uur aan, lang genoeg voor een redelijke basis aan te leren en toch maar 1 lesdag nodig te hebben om daarna thuis goed zelf aan de slag te kunnen! En je kan eventueel zelfs nog een uur langer boeken om nog te leren naaien met twee naalden of met vlechtdraad te vlechten om je basiscursus helemaal compleet te maken. Natuurlijk kan je niet alles leren in één dag, maar het is wonderlijk hoe snel je het al kan snappen hoe het moet! De uitvoering is natuurlijk een kwestie van heel veel kilometers maken zeg ik altijd!

Geen grote projecten

Ook is het niet realistisch te denken dat je een hondenhalsband of een tas kan maken met een zelf uitgesneden design erop en ook nog de technieken ervoor aan te leren. Je kan in 6 uur heus wel een simpele tas of hondenhalsband in elkaar naaien, maar uiteindelijk heb je dan nog haast niks geleerd qua technieken om een design op leer uit te snijden, ook wel leathertooling of carven genoemd!

Dus wil je een techniek echt goed leren zeg ik altijd, maak dan iets heeeel kleins en doe dat kleine stukje perfect qua techniek en dan kan je thuis de mooiste dingen maken! Daarom ligt de hele focus in mijn basisworkshops op het aanleren van het leathertoolen, dus wil je een tas leren naaien zoals je ze vind in ieder warenhuis, dan zit je bij mij niet goed! 

Saaie workshops haha

Wil je daarentegen de geheimen van het vak leren qua leathertooling, dan zit je perfect bij mij! Mijn workshops zijn daardoor misschien wat saai, maar erg leerzaam! Misschien geen goede reclame voor mezelf, maar ik sta daardoor wel achter mijn manier van lesgeven. Hier leer je de technieken en thuis ga je er de mooiste dingen mee maken! Maar afhankelijk van het aantal lesuren en je eigen handigheid maak je dus in de workshop hooguit een sleutelhanger of een kleine armband, het gaat namelijk vooral om de technieken leren en niet om welk eindresultaat je mee naar huis neemt! En ja het voelt soms best rot, een dure workshop volgen en dan maar met een klein sleutelhangertje naar huis gaan. Ik snap je helemaal. Maar het gaat erom wat je geleerd hebt en wat je er vervolgens thuis allemaal wèl mee kan gaan maken!

Ook is de basiscursus leerbewerking voor iedereen gelijk, ongeacht wat je verder met leer wil gaan doen. De basisprincipes zijn namelijk toch het eerste waar je mee moet beginnen, of je nou uiteindelijk hondenhalsbanden wil gaan maken, handtassen, survival gear of fantasy achtige kunstwerken of wat dan ook!

Ben je na al deze ontmoedigingen nog steeds geïnteresseerd in het volgen van een workshop bij mij, dan zit je zeker aan het juiste adres! Ik vind het altijd belangrijk eerst te weten of dat mijn manier van lesgeven namelijk wel aansluit bij jouw wensen en verwachtingen! Het beste is daarom ook om altijd eerst even te bellen met mij, voor je een workshop besteld in de webshop! Dan kan ik het je nog een keer precies uitleggen aan de telefoon wat je van de workshop kan verwachten! En wat je dus kan leren in 3 uur tijd of bijvoorbeeld in 6 uur tijd. 

Je kan me bijna altijd bereiken op 0651463543, zowel door de weeks als in het weekend, wel het liefst bellen in de avonduren ivm de workshops overdag! Wie weet tot ziens!

Hoe mijn avontuur met leerbewerking begonnen is!

Wil je meer lezen over hoe mijn persoonlijke avontuurlijk met leerbewerking is begonnen? Lees dan verder! Zo niet, kijk dan bij de link: basiscursus leerbewerking waar je de order kan plaatsen om de cursus te bestellen!

Hoe mijn avontuur qua leerbewerking begonnen is, kwam eigenlijk door toeval! Want het was nooit in me opgekomen om zelf iets van leer te gaan maken als ik die ene film niet had gezien, Into the wild!

Into the wild

In die film komt een stukje voor over een oude man op een berg en hij is een leren riem aan het bewerken en hij zegt, als je het leer nat maakt, kan je het bewerken. Ik dacht, zo makkelijk kan het niet zijn of wel dan?!?

Gewoon even nat maken en dan met een mesje of wat andere tools het leer bewerken. Ik was toen destijds die film aan het kijken met een date, maar ik sprong op, rende naar boven om mijn oude leren boekentas van school te zoeken of een oud leren notitieboek hoesje, iets van natuurlijk gelooid leer in ieder geval. Mijn date bleef verbaasd achter beneden op de bank en ik kwam terug met dat leren kaftje en een messing prototype van een van mijn zilveren sieraden. Ik maakte het leer nat en sloeg dat stukje messing sieraad erin en wauwwww!!! Mijn eerste en meteen perfecte afdruk in leer!!!!! Ik was echt op slag verliefd! Niet op de date, die heb ik nooit meer terug gezien hahaha, maar wel op het leerbewerken! De volgende dag stond die afdruk nog steeeeds perfect in het leer, echt...als ik die ene zin in die film niet had gezien, was ik nooit met leerbewerken begonnen! Hoe raar kan het leven lopen he? Alles hangt van toeval aan elkaar!

goudsmid

Ik was toevallig, ook net voor mezelf begonnen als goudsmid na m´n opleiding in Schoonhoven, dus ik dacht dat ik gewoon goudsmid zou worden voor de rest van mijn leven. Goudsmid met zelfgemaakte glaskralen en zelfgeslepen edelstenen of kunstenares of een beetje van allebei, dat was het plan hahaha. Nou loopt vrij weinig in mijn leven volgens plan, maar goed, dat past wel bij me, brengt je ook nieuwe avonturen als je even afwijkt van je plan!

leerbewerken 

Mijn moeder zei nog, alweer iets nieuws? Hou het nou gewoon bij goudsmeden en glaskralen maken, kost je allemaal geld die nieuwe spullen kopen en gereedschappen en materialen, al die investeringen. Maar ik kon dat leerbewerken toch echt niet uit mijn hoofd zetten. Twee dagen later had ik de bestelling gedaan bij Boomsma in Breda en drie dagen later kon ik al beginnen met leerbewerken! Ik wou eigenlijk een leerbewerkings workshop volgen maar daar had ik toen destijds helaas geen geld voor! Dat had me een hoop tijd en mislukkingen kunnen besparen, maar dat ging helaas niet anders!

dierenvrienden

Ik maakte wat leren halsbanden voor mijn eigen honden en wat bewerkte sleutelhangers voor aan m´n sleutelbos en van het een kwam het ander. Mensen vroegen van, eehhh maak er voor mij ook zo eentje en voor mij en voor mij! En zonder dat ik het van plan was, liep het leerbewerken ineens beter dan het goudsmeden! En het ging nog moeitelozer ook, gewoon vanzelf. En het een sluit het ander gelukkig ook niet uit, het is juist de combinatie van alles bij elkaar, wat het nog bijzonderder maakt! En nog een geweldige bijkomstigheid, bijna al mijn klanten voor het leer waren ook nog eens grote dierenvrienden! Gek op honden of op paarden, ideaal toch! Want hoe leuker je klanten, hoe leuker je werk toch?!

custom made leer

Jarenlang heb ik toen custom werk gemaakt voor klanten, leren halsbanden, leren sleutelhangers, leren armbanden, leren halsters, leren messenschedes, leren tassen, leren sieraden en noem maar op! Natuurlijk ook zilveren sieraden met glaskralen. Maar aanzienlijk meer in leer!

Na jaren oefenen vond ik mezelf eindelijk goed genoeg om er ook workshops en cursussen in te geven, al was ik na serieus een half jaar ook al meer dan goed genoeg als ik zo terugkijk op mijn werk, want het lukte eigenlijk gewoon meteen met al die handigheid die ik al had. Dus ik begonnen met workshops geven en het was leuk en gezellig en LEERzaam en de cursisten waren ontzettend tevreden!

En tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend plezier in! Ik doe niks liever! Zelfs zo graag dat ik het custom made werk tot het minimum heb gebracht oftewel ik verkoop niks meer en ligt de focus volledig op het geven van privé workshops en cursussen!

Inmiddels ook in veel meer dan alleen leerbewerking, zoals zilveren sieraden maken, polymeer klei, keramiek, houtsnijden, houtbranden, bead embroidery sieraden en copper wire weaving, electroforming, zijde schilderen, wol vilten en noem maar op! Veel cursisten die komen voor leerbewerkingen, komen nog een keer terug voor iets anders te leren wat ze hier gezien hebben! Hoe leuk is dat! Een terugkerende cursist is het grootste compliment, want dan weet je zeker dat ze het leerzaam en leuk hebben gevonden en dat ze nog meer willen leren van je!

jezelf aanleren of een cursus volgen?

Natuurlijk kan je dit jezelf aanleren, zo heb ik het ook geleerd. Maar ik weet wel, als ik het kon overdoen, had ik echt wat geld gespaard voor een cursus leerbewerken. Dan had ik niet die beginnerset leerbewerken gekocht en niet al die gereedschapjes die ik nu nooit meer gebruik en had ik ook niet dagen en weken alles uit hoeven zoeken op Youtube en in boeken, dat had me zoveeel tijd en geld en mislukkingen bespaart. En vooral nog het meest tijd en zelfvertrouwen. Als ik nu zie hoe snel ik mijn cursisten alles kan vertellen waar ik zo lang over gedaan heb om achter te komen, dan baal ik ontzettend dat ik niet wat meer mijn best had gedaan om een cursus te volgen. Je kan weken op iets oefenen of iets uitzoeken, wat ik in 5 minuten kan uitleggen aan iemand.

investering in jezelf!

Maar goed, je kan het dus echt wel jezelf aanleren, maar ik kan je helpen om het meteen goed aan te leren en geen onnodige dingen te kopen. Ik kan je vertellen waar je alles het beste kan kopen en wat je minimaal nodig hebt. Veel te veel mensen hebben veel te veel gereedschap, ze hebben geinvesteerd in gereedschap in plaats van in zichzelf, in de hoop dat veel gereedschap het gebrek aan vaardigheden uitvlakt. Een cursus volgen is echt een investering in jezelf, de beste investering die je kan doen! Ik kan met heeeel weinig gereedschap de mooiste dingen maken, dat kan je zien in mijn workshops en cursussen. En meer gereedschap of machines kan je daarna kopen om het je gemakkelijker te maken, maar het is niet de basis!

ontmoedigd

En zelfs al zou je het jezelf aanleren, veel mensen raken ontmoedigd als in het begin het resultaat niet wordt zoals gehoopt. Dan denk je, waarom lijkt het niet op al die mooie foto´s op Pinterest, wat doe ik toch verkeerd?!? Waarom ziet het er niet zo strak uit en wat gebruiken ze eigenlijk als verf of om mee af te werken? Of hoe werken ze die kantjes zo glad af...of hoe nat moet je het leer eigenlijk maken? En waar moet je eigenlijk op letten als je leer koopt en waar kan je het het beste kopen?

zoveel vragen

En wat is nou een swivel knife of ronddraai mesje en hoe moet je die gebruiken? En wat voor soort mesje dan, recht of angled etc? En hoe diep snij je de lijnen en waarom krijg ik maar geen strakke, vloeiende lijnen? En wat is dat voor achtergrondstempel die ze daar gebruiken? En hoe doe je die ene vlechttechniek nou? Een paar van de vele vragen die allemaal in je opkomen als je net begint met leerbewerken en ik kan je helpen daar antwoord op te geven. Ik laat je zien hoe het moet en ik geef je de tips die je nodig hebt. Ik kan zelfs de meest moeilijke dingen makkelijk laten lijken hoor ik altijd van mijn cursisten! 

workshop volgen!

Geen ervaring is totaal geen probleem, het is zelfs nog wel fijner want dan heb je jezelf ook nog niks verkeerd aangeleerd. En iets afleren is moeilijker dan iets aanleren! De meeste workshops die ik geef zijn privé workshops of met maximaal 2 personen, want ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk, in groepslessen kan je nooit de aandacht krijgen die je nodig hebt vind ik zelf. Groepslessen zijn ideaal voor simpele projecten of als je de basisprincipes al goed beheerst en zelf nog niet aan een groot project durft te beginnen, maar als je een nieuwe techniek gaat aanleren is het goed als iemand je hele tijd in de gaten kan houden en tips kan geven. Zo kan je heel snel je niveau verhogen. Het is fijn als je je vermaakt tijdens mijn workshops, maar het belangrijkste is dat je niveau met sprongen vooruit gaat en je met de geleerde technieken, thuis de mooiste dingen kan maken. In de workshops en cursussen maken we vaak iets heel kleins, heel saai...ik weet het, maar ik ben van mening dat je beter een heel klein stukje perfect kan leren bewerken, dan een groter project afraffelen omdat je het in een middag of dag af wil hebben!

Mocht je graag een workshop of cursus leerbewerking willen volgen, bel of app ons dan even om een datum te prikken! 0651463543. We doen alles op afspraak, 7 dagen per week en hebben daardoor geen vaste cursus data. Lekker flexibel en makkelijk in te plannen dus! 

De workshops en cursussen worden altijd vooraf betaald en kunnen daarna niet meer geannuleerd worden want ik wil geen tegoed moeten gaan terug betalen omdat iemand zich bedenkt (niemand houdt ervan om geld te moeten terugbetalen)! En ps: de workshops en cursussen zijn altijd op eigen risico! Zie ook de subpagina over de `algemene informatie en regels van de cursussen´.

 

 

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel