Cursus leerbewerking

Eigenlijk ben ik door toeval begonnen met leerbewerken, want het was nooit in me opgekomen om zelf iets van leer te gaan maken als ik die ene film niet had gezien, Into the wild. Als je ´m nog nooit gezien hebt, zou ik ´m zeker een keertje kijken! 

Als je trouwens niet van lezen houdt of er nu even geen tijd voor hebt, klik dan op deze link naar de workshops en cursussen leerbewerking!

Into the wild

In die film komt een stukje voor over een oude man op een berg en hij is een leren riem aan het bewerken en hij zegt, als je het leer nat maakt, kan je het bewerken. Ik dacht, zo makkelijk kan het niet zijn of wel dan?!?

Gewoon even nat maken en dan met een mesje of wat andere tools het leer bewerken. Ik was toen destijds heel romantisch die film aan het kijken met een date, maar ik sprong op, rende naar boven om mijn oude leren boekentas van school te zoeken of een oud leren notitieboek hoesje, iets van natuurlijk gelooid leer in ieder geval. Mijn date bleef verbaasd achter beneden op de bank en ik kwam terug met dat leren kaftje en een messing prototype van een van mijn zilveren sieraden. Ik maakte het leer nat en sloeg dat stukje messing sieraad erin en wauwwww!!! Mijn eerste en meteen perfecte afdruk in leer!!!!! Ik was echt op slag verliefd! Niet op de date, die heb ik nooit meer terug gezien hahaha, maar wel op het leerbewerken! De volgende dag stond die afdruk nog steeeeds perfect in het leer, echt...als ik die ene zin in die film niet had gezien, was ik nooit met leerbewerken begonnen! Hoe raar kan het leven lopen he? Alles hangt van toeval aan elkaar!

goudsmid

Ik was toevallig, ook net voor mezelf begonnen als goudsmid na m´n opleiding in Schoonhoven, dus ik dacht dat ik gewoon goudsmid zou worden voor de rest van mijn leven. Goudsmid met zelfgemaakte glaskralen en zelfgeslepen edelstenen of kunstenares of een beetje van allebei, dat was het plan hahaha. Nou loopt vrij weinig in mijn leven volgens plan, maar goed, dat past wel bij me, brengt je ook nieuwe avonturen als je even afwijkt van je plan!

leerbewerken 

Mijn moeder zei nog, alweer iets nieuws? Hou het nou gewoon bij goudsmeden en glaskralen maken, kost je allemaal geld die nieuwe spullen kopen en gereedschappen en materialen, al die investeringen. Maar ik kon dat leerbewerken toch echt niet uit mijn hoofd zetten. Twee dagen later had ik de bestelling gedaan bij Boomsma in Breda en drie dagen later kon ik al beginnen met leerbewerken! Ik wou eigenlijk een leerbewerkings workshop volgen bij Karin van Bentvelzen, zij is zoooo goed in leerbewerken, maar ze woonde zo ver weg en kon dat toen ook niet betalen helaas. Gelukkig lukte het wel meteen het leerbewerken, waarschijnlijk door mijn ervaring met beeldhouwen in speksteen en hout en mijn opleiding voor goudsmid, was werken mesjes en gereedschap wel gewend!

dierenvrienden

Ik maakte wat leren halsbanden voor mijn eigen honden en wat bewerkte sleutelhangers voor aan m´n sleutelbos en van het een kwam het ander. Mensen vroegen van, eehhh maak er voor mij ook zo eentje en voor mij en voor mij! En zonder dat ik het van plan was, liep het leerbewerken ineens beter dan het goudsmeden! En het ging nog moeitelozer ook, gewoon vanzelf. En het een sluit het ander gelukkig ook niet uit, het is juist de combinatie van alles bij elkaar, wat het nog bijzonderder maakt! En nog een geweldige bijkomstigheid, bijna al mijn klanten voor het leer waren ook nog eens grote dierenvrienden! Gek op honden of op paarden, ideaal toch! Want hoe leuker je klanten, hoe leuker je werk toch?!

custom made leer

Jarenlang heb ik toen custom werk gemaakt voor klanten, leren halsbanden, leren sleutelhangers, leren armbanden, leren halsters, leren messenschedes, leren tassen, leren sieraden en noem maar op! Natuurlijk ook zilveren sieraden met glaskralen. Maar aanzienlijk meer in leer!

Na jaren oefenen vond ik mezelf eindelijk goed genoeg om er ook workshops en cursussen in te geven, al was ik na serieus een half jaar ook al meer dan goed genoeg als ik zo terugkijk op mijn werk, want het lukte eigenlijk gewoon meteen met al die handigheid die ik al had. Dus ik begonnen met workshops geven en het was leuk en gezellig en LEERzaam en de cursisten waren ontzettend tevreden!

En tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend plezier in! Ik doe niks liever! Zelfs zo graag dat ik het custom made werk tot het minimum heb gebracht en nu eigenlijk vooral nog workshops en cursussen geef! Inmiddels ook in veel meer dan alleen leerbewerking, zoals zilveren sieraden maken, polymeer klei, keramiek, houtbewerking, bead embroidery sieraden en copper wire en noem maar op! Veel cursisten die komen voor leerbewerkingen, komen nog een keer terug voor iets anders te leren wat ze hier gezien hebben! Hoe leuk is dat! Een terugkerende cursist is het grootste compliment, want dan weet je zeker dat ze het leerzaam en leuk hebben gevonden en dat ze nog meer willen leren van je!

jezelf aanleren of een cursus volgen?

Natuurlijk kan je dit jezelf aanleren, zo heb ik het ook geleerd. Maar ik weet wel, als ik het kon overdoen, had ik echt wat geld gespaard voor een cursus leerbewerken. Dan had ik niet die beginnerset leerbewerken gekocht en niet al die gereedschapjes die ik nu nooit meer gebruik en had ik ook niet dagen en weken alles uit hoeven zoeken op Youtube en in boeken, dat had me zoveeel tijd en geld bespaart. En vooral nog het meest tijd. Als ik nu zie hoe snel ik mijn cursisten alles kan vertellen waar ik zo lang over gedaan heb om achter te komen, dan baal ik ontzettend dat ik niet wat meer mijn best had gedaan om een cursus te volgen. Je kan weken op iets oefenen of iets uitzoeken, wat ik in 5 minuten kan uitleggen aan iemand.

investering in jezelf!

Maar goed, je kan het dus echt wel jezelf aanleren, maar ik kan je helpen om het meteen goed aan te leren en geen onnodige dingen te kopen. Ik kan je vertellen waar je alles het beste kan kopen en wat je minimaal nodig hebt. Veel te veel mensen hebben veel te veel gereedschap, ze hebben geinvesteerd in gereedschap in plaats van in zichzelf, in de hoop dat veel gereedschap het gebrek aan vaardigheden uitvlakt. Een cursus volgen is echt een investering in jezelf, de beste investering die je kan doen! Ik kan met heeeel weinig gereedschap de mooiste dingen maken, dat kan je zien in mijn workshops en cursussen. En meer gereedschap of machines kan je daarna kopen om het je gemakkelijker te maken, maar het is niet de basis!

ontmoedigd

En zelfs al zou je het jezelf aanleren, veel mensen raken ontmoedigd als in het begin het resultaat niet wordt zoals gehoopt. Dan denk je, waarom lijkt het niet op al die mooie foto´s op Pinterest, wat doe ik toch verkeerd?!? Waarom ziet het er niet zo strak uit en wat gebruiken ze eigenlijk als verf of om mee af te werken? Of hoe werken ze die kantjes zo glad af...of hoe nat moet je het leer eigenlijk maken? En waar moet je eigenlijk op letten als je leer koopt en waar kan je het het beste kopen?

zoveel vragen

En wat is nou een swivel knife of ronddraai mesje en hoe moet je die gebruiken? En wat voor soort mesje dan, recht of angled etc? En hoe diep snij je de lijnen en waarom krijg ik maar geen strakke, vloeiende lijnen? En wat is dat voor achtergrondstempel die ze daar gebruiken? En hoe doe je die ene vlechttechniek nou? Een paar van de vele vragen die allemaal in je opkomen als je net begint met leerbewerken en ik kan je helpen daar antwoord op te geven. Ik laat je zien hoe het moet en ik geef je de tips die je nodig hebt. Ik kan zelfs de meest moeilijke dingen makkelijk laten lijken hoor ik altijd van mijn cursisten! 

workshop volgen!

Geen ervaring is totaal geen probleem, het is zelfs nog wel fijner want dan heb je jezelf ook nog niks verkeerd aangeleerd. En iets afleren is moeilijker dan iets aanleren! De meeste workshops die ik geef zijn privé workshops of met maximaal 4 personen, want ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk, in groepslessen kan je nooit de aandacht krijgen die je nodig hebt vind ik zelf. Groepslessen zijn ideaal voor simpele projecten of als je de basisprincipes al goed beheerst en zelf nog niet aan een groot project durft te beginnen, maar als je een nieuwe techniek gaat aanleren is het goed als iemand je hele tijd in de gaten kan houden en tips kan geven. 

Mocht je graag een workshop of cursus leerbewerking willen volgen, bel of app ons dan even om een datum te prikken! 0651463543. We doen alles op afspraak en hebben geen vaste cursus data. Lekker flexibel en makkelijk in te plannen dus! 

De workshops en cursussen worden altijd vooraf betaald en kunnen daarna niet meer geannuleerd worden want ik wil geen tegoed moeten gaan terug betalen omdat iemand zich bedenkt (niemand houdt ervan om geld te moeten terugbetalen) , daarom mag je altijd eerst vrijblijvend even langskomen om alvast kennis te maken als je dat fijn vind voor dat je besteld! En ps: de workshops en cursussen zijn altijd op eigen risico

 

 

 

© 2012 - 2021 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel