basiscursus houtsnijden chipcarving

Veel mensen denken dat je ontzettend veel gereedschap nodig hebt om te beginnen met chipcarven en dat snap ik ook wel als je zo rondkijkt op internet en foto's ziet van grote werkplaatsen met oneindig veel gutsen, messen, vijlen, zagen, hamers, stoere leren schorten, bankschroeven, lompgrote werkbanken en nog zoveel meer! Natuurlijk is dat erg handig om te hebben hoor, dat zal ik niet ontkennen, maar om met dit geweldige ambacht te beginnen kan dat met echt heeel weinig!

Een plankje lindenhout (basswood), een potlood, wat schuurpapier, Danish oil en 1 Flexcut of Pheil snijmesje en je kan echt al de mooiste dingen maken! Ik ben daar het bewijs van! Ik wou het jaren geleden gewoon een keertje proberen, kijken of het iets voor me was. Zou het niks voor me zijn, dan was ik een ervaring rijker en met zo'n mesje kan je nog altijd andere dingen doen qua houtsnijden, dus nooit weggegooid geld! Maar gelukkig vond ik het superleuk om te doen! Ik hou zoooooo van ambachten, echt iets zelf met je handen kunnen maken. Even niet achter je mobiel of de laptop maar heerlijk met je handen bezig zijn, met zo´n natuurlijk mooi materiaal en hout blijft ook nog eens jaren en jaren perfect van kwaliteit dus ook nog eens heel erg duurzaam!

Je kan het natuurlijk allemaal zelf googlen hoe je dit moet doen en boeken kopen etc.! Zo heb ik het ook mezelf aangeleerd hoor! Maar het duurt je gewoon zoveel langer! Het is van zoveel waarde als je naast iemand zit die je kan behoeden voor de fouten die ik al allemaal gemaakt heb haha! En nogmaals, een ambacht leren is natuurlijk vooral een kwestie van heel veel oefenen en dus heel veel tijd erin steken om er goed in te worden, maar met iemand naast je die je op weg helpt, kan je zoveel sneller tot een hoog niveau komen. En dat doet je zelfvertrouwen heel veel goed^^ Veel mensen stoppen vaak al in de eerste weken met een nieuwe hobby omdat het gewoon maar niet wil lukken en ze dan denken van laat maar...en ze leggen het weer aan de kant. Of het komt er gewoon niet van om simpelweg eraan te beginnen. En het bespaart je tijd én geld want je koopt als beginner vaak onnodig veel gereedschap wat je later niet eens meer gebruikt! 

Kan je niet meer wachten om een cursus houtsnijden te komen doen, dan bel me even op 0651463543 en dan spreken we een datum af en mocht je nog wat vragen hebben over de cursus dan leg ik het graag nog wat meer uit! En het is privé les dus je hoeft met niemand anders rekening te houden met plannen! 

 

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel