cursus keramiek en klei

Geen speciale keramiek oven hebben was wel een van de belangrijkste redenen om niks in keramiek te doen, want dan moet je het weer ergens anders af laten bakken en dat vind ik maar teveel gedoe..wil zoiets dan gewoon zelf kunnen en niet afhankelijk zijn van iets of iemand anders... Al moet ik zeggen dat mijn schoonmoeder Hannie ook al haar hele leven fanatiek bezig is met keramiek en ik het daar ook mag afbakken hoor, maar toch vind ik het het fijnst als ik het gewoon zelf thuis kan!

Maar damnn...ik ben gek op mooie keramieken schaaltjes in de meest bijzondere vormen en kleuren, waar ik dan weer heerlijk mijn glaskralen in leg om ze lekker te bewonderen Of van die stijlvolle bloempotten voor mijn tropische planten in huis...of artistieke sculpturen of van die designer lampen of juist ocarina fluitjes van klei en wat zeg je van...je eigen tegels maken... echt teveel om allemaal op te noemen!!! Maar goed, had geen keramiek oven, dus lekker bezig met andere mooie dingen maken! 

keramiek oven

En wat krijgt deze lucky bastard zomaar cadeau??!?!?! Je gelooft het haast niet, een echte keramiek oven met dozen vol klei en glazuren en noem maar op! Van Karin, een collega van mijn moeder! Echt zo lief! Dus alles van keramiek is voortaan mede mogelijk gemaakt door Karin! 

Zoals ik al vaker zeg, alles komt gewoon vanzelf op mijn pad! Soms denk ik wel eens, even een maandje niks creatiefs doen, soort van pauze of vakantie voor mezelf. En een uur later word ik alweer gebeld of gevraagd voor een ander leuk creatief idee en hup, ik ben alweer aan de slag. Kan het gewoon niet laten!

zelf uitproberen of toch een workshop volgen?

Ten eerste, een workshop volgen is gewoon een cadeau aan jezelf! Heel gezellig om te doen en zonder dat je het door hebt, leer je alles wat je wil weten over het maken van de mooiste objecten van keramiek! Natuurlijk kan je dit ook jezelf aanleren, daar heb je mij niet voor nodig...veel oefenen veel informatie opzoeken in boeken, op internet en vooral Youtube en wat doorzettingsvermogen en je komt er heus wel! Maar het is gewoon zoveel fijner als iemand naast je zit en het even voordoet hoe het moet, want als je met iets nieuws begint, komen er steeds meer nieuwe vragen bij. En loop je tegen een probleem aan, dan ben ik er voor je om het op te lossen, of nog beter, om die fouten gewoon te vermijden!

1001 vragen

Iemand met kennis en ervaring die je vertelt wat je nodigt hebt...waar je het kan kopen...welke kleisoort...hoe lang het moet drogen....welke soort glazuren...waar je op moet letten...welke gereedschappen noodzakelijk zijn en welke niet...welke fouten je kan voorkomen...hoe je het netjes moet afwerken...hoe krijg ik het uberhaupt mooi strak...hoe heet en lang moet je het bakken...al die vragen waar je anders zelf het antwoord op moet vinden en uitzoeken.

En ja, een workshop of cursus volgen kost geld, maar iedereen betaalt in een of andere vorm leergeldIn de vorm van fouten maken of het betalen voor een workshop! En een workshop of cursus volgen is dan gewoon ontzettend leerzaam en leuk! Qua goudsmeden heb ik gelukkig in Schoonhoven een 3 jarige voltijd opleiding gevolgd, maar met de rest heb ik gewoon heeeel veel fouten gemaakt hihi! Of het geluk gehad dat ik een creatieve vriend of vriendin ontmoette die me de basistechnieken wou leren, oftewel me gewoon aanstak met een nieuw virus. En dan nog moet je daarna nog heel heeel veel oefenen en oefenen en oefenen! En heb vertrouwen, want oefening baart kunst!

nog even geduld!

Aangezien ik pas sinds een paar maanden deze geweldige keramiek oven heb, wil ik me eerst nog beter in de technieken verdiepen, al had ik natuurlijk al wel wat ervaring vanuit mijn vooropleiding aan de kunstacademie en door vrienden van mij die bijvoorbeeld ocarina fluitjes maken! Dat is ook echt geweldig om te leren! Dat er dan ineens geluid komt uit een hompje klei is gewoon wonderlijk! En vind muziek maken ook leuk om te doen. Eigenlijk gewoon alles dat de wereld een beetje mooier maakt denk! 

Dus...het is nog even een tijdje wachten op de workshops en cursussen keramiek, maar daar word druk aan gewerkt! Iedere week leer ik nieuwe dingen bij en zodra de tijd er rijp voor is, zet ik ze in een cursus en kan ik het weer aan jullie leren! Wie weet tot ziens! 0651463543 

 

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel