Basiscursus: leerbewerken

2e persoon 50% korting!!!!

In deze basiscursus leerbewerking leer ik je in een paar uur tijd de beginselen van het leerbewerken, zoals strakke, vloeiende lijnen snijden met een speciaal ronddraaimesje voor leer, ook wel swivel knife genoemd in het engels en de achtergrond bewerken met leerstempels zodat je een eigen design op het leer kan maken. 

Daarnaast leer ik je nog veel meer afhankelijk van hoeveel uren je kiest, maar met die twee technieken kan je echt alles bereiken wat je maar wil. Als je goed kijkt naar de foto´s van mijn werk draait namelijk alles om strakke lijnen snijden, hoog-laag contrast en de achtergrond stempelen. Daarmee maak je die gave tekeningen of patronen op het leer zoals je kan zien op mijn foto hieronder! Dit is natuurlijk geen voorbeeld van wat je kan maken in de workshop, maar ter inspiratie!

 

Terug naar de basiscursus leerbewerking. Wat leer je daarin? Uitgaande van als je een volledige lesdag kiest met extra uur voor het leren naaien met twee naalden of de vlechtrand.

(Dit alles leer je dus niet allemaal tijdens een workshop van bijvoorbeeld 3 uur, hoe korter de workshop die je kiest, hoe minder technieken ik je kan aanleren, dat spreekt voor zich)

- 1.  je leert welke soort leer je het beste kan kopen en waar, natuurlijk gelooid leer of chroomgelooid leer, welke dikte, voorgeverfd of juist naturel

- 2. je leert hoe je de kantjes van het leer kan afronden met een Frans kantenschaafje en kan glad polijsten met een polijstwieltje, zodat je project er goed verzorgd en mooi afgewerkt uitziet

- 3. je leert hoe je het leer het beste nat kan maken en meest belangrijk, hoe nat precies, dat is een van de belangrijkste dingen in het leerbewerken, de vochtigheid van het leer

- 4. je leert welke gereedschappen en materialen je beter wel kan aanschaffen en welke je echt niet nodig hebt, dus zeker geen starterspakket leerbewerking kopen! Veel mensen kopen bij gebrek aan ervaring, veel te veel gereedschap of stempels die je nooit meer gaat gebruiken uiteindelijk en juist niet de gereedschappen die je veel tijd kunnen besparen, zoals een goede riemsnijder of een dremel.

- 5. je leert hoe je heel simpel een ontwerp kan overbrengen op het leer en zonder vlekken te maken op je leer

- 6. je leert lijnen te snijden met dat speciale ronddraaimesje voor leer en welk mesje je daarvoor het beste kan gebruiken, een recht mesje of angled, schuin en welke dikte enzo. En waar de druk moet liggen tijdens het snijden en welke hoek je het mes moet houden. Hoe je lijnen op elkaar moet aansluiten en hoe je kan oefenen om ze zo vloeiend mogelijk te leren snijden en nog veel meer belangrijke tips over het snijden

- 7. je leert welke achtergrondstempels je kan gebruiken en hoe je dat moet doen en of je eerst moet bevelen (speciale techniek met een koevoet achtig leerstempeltje) of niet. Ik doe dat niet namelijk, terwijl meeste leerbewerkers dat wel doen. Maar ik zeg altijd, kijk naar het eindresultaat, wie heeft het strakste en mooiste eindresultaat, denk voor jezelf en laat je niet alles wijsmaken door anderen! Zelfs niet door mij hahaha!

- 8. je leert hoe je een bloemetje moet maken: het hartje stempelen, de blaadjes tekenen, uitsnijden (carven), diepte geven, details toevoegen etc. Welke basiscursus je ook kiest, in een bloemetje zitten veel technieken die je zo makkelijk en snel kan uitleggen, want iedereen weet hoe een bloemetje er ongeveer uit moet komen zien. Zelfs de stoerste mannen maken hier een klein bloemetje want je leert er stiekem best veel van!

- 9. je leert kort hoe je het leer kan verven, welke soort leerverf ik gebruik en welk soort leervet geschikt is en wat bijvoorbeeld resoline is en hoe je dat op moet brengen en eventueel hoe je het kan op ´buffen´ voor een extra mooie glans

- 10. en afhankelijk van het aantal uren basiscursus kan je ook nog een uur les extra bij boeken om te leren hoe je moet naaien met twee naalden of hoe je die mooie vlechtrand kan vlechten met speciaal vlechtdraad. En ik vertel je wanneer en waarvoor ik graag mijn dremel gebruik!

Heb niet te hoge verwachtingen wat je in een middag of lesdag kan leren, de tijd gaat snel en iets nieuws aanleren kost altijd veel tijd! Een hondenhalsband, broekriem of tasje maken in een basiscursus is dan ook niet realistisch, maar wel ideaal als project voor thuis! 

Maar als je het snijden met een swivel knife en het toolen van de achtergrond beheerst, dan heb je eigenlijk de twee meest belangrijke technieken geleerd om echt de mooiste dingen mee te maken! En dan is het een kwestie van heeel veel oefenen en blijven oefenen! Altijd blijven leren! Want met leer...raak je nooit uitgeleerd hahaha!

Knegsel, in de buurt van Eindhoven

De basiscursus leerbewerking wordt gegeven in Knegsel, een klein dorpje vlakbij Eindhoven, op de Steenselseweg 11. Op doordeweekse dagen of in het weekend en gewoon op afspraak, dus makkelijk in te plannen! Er zijn dus geen vaste cursusdata omdat het privé workshops en cursussen zijn en je dus geen rekening hoeft te houden met andere cursisten, het draait alleen om jou die dag!

Een basiscursus leerbewerking van 6 uur begint om 10.00u en eindigt om 16.00u en is inclusief de lunch en introductie. Boek je het extra uur bij, duurt het tot 17.00u. 

Dus wil je graag een basiscursus komen volgen, dan bel of app even! 06-51463543, dan kunnen we aankijken of mijn manier van lesgeven aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. De cursussen zijn privé cursussen of max 2 personen , want dan heb je de meeste persoonlijke aandacht en dus de beste begeleiding!

De cursussen worden altijd vooraf betaald via de Ideal link en vanaf het moment dat het betaald is, dan hou ik de datum voor je vast! Eenmaal betaald is annuleren niet meer mogelijk want ik vind niks zo vervelend als geld krijgen en het dan moeten terugbetalen omdat mensen het niet goed overdacht hebben, verzetten is natuurlijk wel mogelijk. Maar denk dus goed na, voor je de cursus besteld.

 

En ps: de workshops en cursussen zijn altijd op eigen risico! Lees ook even de basisregels voor de workshops en cursussen en bel of app me eerst voor je de workshop order plaatst!

We zien je graag verschijnen! 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel