Basiscursus: leerbewerken

>>> NU OOK ONLINE WORKSHOPS EN CURSUSSEN!!! <<<

Leuk dat je geinteresseerd bent in leerbewerking, dat is alvast een heel goed begin! Want ik hou van enthousiaste mensen die graag iets nieuws willen leren!

de basistechnieken

In deze basiscursus leerbewerking leer ik je in 4 uur tijd de beginselen van het leerbewerken, zoals strakke, vloeiende lijnen snijden met een speciaal ronddraaimesje voor leer, ook wel swivel knife genoemd in het Engels en de achtergrond bewerken met leerstempels zodat je een eigen design op het leer kan maken. 

Kom je trouwens met twee personen, krijg je een uur gratis les erbij als korting, dus geen 4 uur maar 5 uurtjes dan! Kom je met drie of vier personen, krijg je 2 uurtjes gratis erbij, dus in totaal 6 uur les! 

Daarnaast leer ik je nog veel meer, maar met die twee technieken kan je echt alles bereiken wat je maar wil. Als je goed kijkt naar de foto´s van mijn werk draait namelijk alles om strakke lijnen snijden, hoog-laag contrast en de achtergrond stempelen. Daarmee maak je die gave tekeningen of patronen op het leer!

basiscursus en vervolgcursussen

Deze basiscursis is letterlijk de basis voor alle cursussen leerbewerking die wij geven. Na het doen van deze basiscursus kan je daarna verschillende projecten volgen, zoals bijvoorbeeld een stoere hondenhalsband met naam erop maken of een unieke broekriem met eigen ontwerp. Na het volgen van de basisworkshop heb je dan wel de basis geleerd, maar in 4 uur tijd kan je natuurlijk nooit alles leren over leerbewerken en is het wel heel fijn als ik je dan kan begeleiden bij het maken van een groter project. Want je zult zien dat je dan tegen een heleboel nieuwe vragen aanloopt en je stiekem ook alweer de helft bent vergeten van wat je geleerd hebt in de basisworkshop, want je leert door herhaling. Dus heel veel doen.

Zonder eerst deze basiscursus kan je geen vervolgcursus hier volgen, dus wil je een project doen zoals een hondenhalsband of een jaarcursus volgen, is de basiscursus volgen stap 1. Dan weet je ook hoe het hier is en hoe ik les geef en of dat je goed bevalt!

jaarcursus

En heb je de smaak van het leerbewerken helemaal te pakken, kan je hier dus ook een jaarcursus volgen, dan krijg je iedere twee maanden les en begeleiding, dus 6 cursusdagen per jaar en dan help ik jou mee aan jouw project. Het is geen opleiding, want je krijgt tijdens die cursusdagen geen toetsen of overhoringen om te kijken of je alles wel goed geleerd hebt. Wel krijg je dus 6x per jaar persoonlijke begeleiding en hulp bij het maken van jouw leerprojecten en geloof me, dat is echt ideaal! 12 cursusdagen per jaar kan natuurlijk ook! Dan heb je iedere maand les!

persoonlijke aandacht, unieke projecten!

Zoals iedereen van me weet, hou ik van echt persoonlijke aandacht kunnen geven aan mijn cursisten. Het voordeel van een jaarcursus bij mij is dat je niet in grote groepen les krijgt, maar maximaal 4 personen tegelijk, zodat je echt die persoonlijke aandacht krijgt waardoor je heel snel tot een hoog niveau komt.

flexibel in te plannen

En daarbij hoef je geen rekening te houden met andere cursisten of vaste cursusdata, je komt gewoon op een zondag die jou goed uitkomt, dus lekker flexibel in te plannen! En...je kan een project doen wat je volledig zelf hebt uitgekozen, dus je hoeft geen handtas te maken als je liever hondenhalsbanden maakt of noem maar op wat jij graag wil maken. Zolang als ik jou ermee kan begeleiden, mag je zelf het project of de projecten uitkiezen waar jij in het cursusjaar aan wil werken. Zo persoonlijk vind je het haast nergens denk!

Terug naar de basiscursus leerbewerking. Wat leer je daarin?

- 1.  je leert welke soort leer je het beste kan kopen en waar, natuurlijk gelooid leer of chroomgelooid leer, welke dikte, voorgeverfd of juist naturel

- 2. je leert hoe je de kantjes van het leer kan afronden met een Frans kantenschaafje en kan glad polijsten met een polijstwieltje, zodat je project er goed verzorgd en mooi afgewerkt uitziet

- 3. je leert hoe je het leer het beste nat kan maken en meest belangrijk, hoe nat precies, dat is een van de belangrijkste dingen in het leerbewerken, de vochtigheid van het leer

- 4. je leert welke gereedschappen en materialen je beter wel kan aanschaffen en welke je echt niet nodig hebt, dus zeker geen starterspakket leerbewerking kopen! Veel mensen kopen bij gebrek aan ervaring, veel te veel gereedschap of stempels die je nooit meer gaat gebruiken uiteindelijk en juist niet de gereedschappen die je veel tijd kunnen besparen, zoals een goede riemsnijder of een dremel.

- 5. je leert hoe je heel simpel een ontwerp kan overbrengen op het leer en zonder vlekken te maken op je leer

- 6. je leert lijnen te snijden met dat speciale ronddraaimesje voor leer en welk mesje je daarvoor het beste kan gebruiken, een recht mesje of angled, schuin en welke dikte enzo. En waar de druk moet liggen tijdens het snijden en welke hoek je het mes moet houden. Hoe je lijnen op elkaar moet aansluiten en hoe je kan oefenen om ze zo vloeiend mogelijk te leren snijden en nog veel meer belangrijke tips over het snijden

- 7. je leert welke achtergrondstempels je kan gebruiken en hoe je dat moet doen en of je eerst moet bevelen (speciale techniek met een koevoet achtig leerstempeltje) of niet. Ik doe dat niet namelijk, terwijl meeste leerbewerkers dat wel doen. Maar ik zeg altijd, kijk naar het eindresultaat, wie heeft het strakste en mooiste eindresultaat, denk voor jezelf en laat je niet alles wijsmaken door anderen! Zelfs niet door mij hahaha!

- 8. je leert hoe je een bloemetje moet maken: het hartje stempelen, de blaadjes tekenen, uitsnijden (carven), diepte geven, details toevoegen etc. Welke basiscursus je ook kiest, in een bloemetje zitten veel technieken die je zo makkelijk en snel kan uitleggen, want iedereen weet hoe een bloemetje er ongeveer uit moet komen zien. Zelfs de stoerste mannen maken hier een klein bloemetje want je leert er stiekem best veel van!

- 9. je leert hoe je het leer kan verven, welke soorten leerverf en welk soort leervet geschikt is en wat bijvoorbeeld resoline is en hoe je dat op moet brengen en hoe je het kan op ´buffen´ voor een extra mooie glans

- 10. en afhankelijk van de gekozen basiscursus kan je ook nog leren hoe je moet naaien met twee naalden of hoe je die mooie vlechtrand kan vlechten met speciaal vlechtdraad of hoe je drukkers bevestigd. Maar dat zit niet in iedere basiscursus dus.

Maar als je het snijden met een swivel knife en het toolen van de achtergrond beheerst, dan heb je eigenlijk de twee meest belangrijke technieken geleerd om echt de mooiste dingen mee te maken! En dan is het een kwestie van heeel veel oefenen en blijven oefenen! Altijd blijven leren! Want met leer...raak je nooit uitgeleerd hahaha!

Knegsel, in de buurt van Eindhoven

De basiscursus leerbewerking wordt gegeven in Knegsel, een klein dorpje vlakbij Eindhoven, op de Steenselseweg 11. Op doordeweekse dagen of op zaterdag en gewoon op afspraak, dus makkelijk in te plannen en lekker flexibel. De zondag staat gereserveerd voor de jaarcursussen.

Dus wil je graag een basiscursus komen volgen, dan bel of app even! 06-51463543, ook voor als je nog extra vragen hebt natuurlijk. De cursussen zijn van 1 tot maximaal 4 personen, want dan heb je de meeste persoonlijke aandacht en dus de beste begeleiding! De cursussen worden altijd vooraf betaald, maar je mag altijd eerst vrijblijvend even langskomen om alvast kennis te maken als je dat fijn vind voor dat je besteld! 

Kom je trouwens met twee personen, krijg je een uur gratis les erbij als korting, dus geen 4 uur maar 5 uurtjes dan! Kom je met drie of vier personen, krijg je 2 uurtjes gratis erbij, dus in totaal 6 uur les! 

De prijs is 99,- euro voor een privé basiscursus van 4 uur dus, alle prijzen zijn verder gelijk om het voor mezelf en jullie makkelijk te houden en zijn inclusief leer! Bij de vervolgcursussen en jaarcursussen is het exclusief leer.

De workshops en cursussen worden altijd vooraf betaald, maar je mag altijd eerst vrijblijvend even langskomen om alvast kennis te maken als je dat fijn vind voor dat je besteld! En ps: de workshops en cursussen zijn altijd op eigen risico

We zien je graag verschijnen!

>>> NU OOK ONLINE WORKSHOPS EN CURSUSSEN!!! <<<

© 2012 - 2020 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel