Basiscursus: leerbewerken

De basistechnieken

2e persoon 50% korting!!!!

In deze basiscursus leerbewerking leer ik je in een paar uur tijd de beginselen van het leerbewerken, zoals strakke, vloeiende lijnen snijden met een speciaal ronddraaimesje voor leer, ook wel swivel knife genoemd in het Engels en de achtergrond bewerken met leerstempels zodat je een eigen design op het leer kan maken. 

Daarnaast leer ik je nog veel meer afhankelijk van hoeveel uren je kiest, maar met die twee technieken kan je echt alles bereiken wat je maar wil. Als je goed kijkt naar de foto´s van mijn werk draait namelijk alles om strakke lijnen snijden, hoog-laag contrast en de achtergrond stempelen. Daarmee maak je die gave tekeningen of patronen op het leer!

basiscursus en vervolgcursussen

Deze basiscursis is letterlijk de basis voor alle cursussen leerbewerking. Nadat je de basiscursus leerbewerking hebt gevolgd, zou je thuis al echt de mooiste dingen moeten kunnen maken als je een basiscursus hebt gevolgd van minimaal 5 of 6 uur, maar soms is het toch nog fijn als je even wat extra les krijgt, want je vergeet vaak de helft van alle informatie en door herhaling leer je het meest. In een vervolgcursus kan je in overleg, samen met mij, werken aan je volgende project! Dus of je nou een broekriem wil maken, een hondenhalsband, een paardenhalster, een messenhoes, een speciale armband of gave handtas, wilt leren wetformen of wat dan ook, het kan allemaal! Bij de vervolgcurssen en dus de grotere projecten moet je wel zelf je leer en fournituren etc. meenemen! 

flexibel in te plannen

Terug naar de basiscursus leerbewerking. Wat leer je daarin? (Afhankelijk van hoeveel uren je kiest: 3, 4, 5, 6 of 7 uur les)

Ik raad persoonlijk een cursus van 6 uur aan. 

- 1.  je leert welke soort leer je het beste kan kopen en waar, natuurlijk gelooid leer of chroomgelooid leer, welke dikte, voorgeverfd of juist naturel

- 2. je leert hoe je de kantjes van het leer kan afronden met een Frans kantenschaafje en kan glad polijsten met een polijstwieltje, zodat je project er goed verzorgd en mooi afgewerkt uitziet

- 3. je leert hoe je het leer het beste nat kan maken en meest belangrijk, hoe nat precies, dat is een van de belangrijkste dingen in het leerbewerken, de vochtigheid van het leer

- 4. je leert welke gereedschappen en materialen je beter wel kan aanschaffen en welke je echt niet nodig hebt, dus zeker geen starterspakket leerbewerking kopen! Veel mensen kopen bij gebrek aan ervaring, veel te veel gereedschap of stempels die je nooit meer gaat gebruiken uiteindelijk en juist niet de gereedschappen die je veel tijd kunnen besparen, zoals een goede riemsnijder of een dremel.

- 5. je leert hoe je heel simpel een ontwerp kan overbrengen op het leer en zonder vlekken te maken op je leer

- 6. je leert lijnen te snijden met dat speciale ronddraaimesje voor leer en welk mesje je daarvoor het beste kan gebruiken, een recht mesje of angled, schuin en welke dikte enzo. En waar de druk moet liggen tijdens het snijden en welke hoek je het mes moet houden. Hoe je lijnen op elkaar moet aansluiten en hoe je kan oefenen om ze zo vloeiend mogelijk te leren snijden en nog veel meer belangrijke tips over het snijden

- 7. je leert welke achtergrondstempels je kan gebruiken en hoe je dat moet doen en of je eerst moet bevelen (speciale techniek met een koevoet achtig leerstempeltje) of niet. Ik doe dat niet namelijk, terwijl meeste leerbewerkers dat wel doen. Maar ik zeg altijd, kijk naar het eindresultaat, wie heeft het strakste en mooiste eindresultaat, denk voor jezelf en laat je niet alles wijsmaken door anderen! Zelfs niet door mij hahaha!

- 8. je leert hoe je een bloemetje moet maken: het hartje stempelen, de blaadjes tekenen, uitsnijden (carven), diepte geven, details toevoegen etc. Welke basiscursus je ook kiest, in een bloemetje zitten veel technieken die je zo makkelijk en snel kan uitleggen, want iedereen weet hoe een bloemetje er ongeveer uit moet komen zien. Zelfs de stoerste mannen maken hier een klein bloemetje want je leert er stiekem best veel van!

- 9. je leert hoe je het leer kan verven, welke soorten leerverf en welk soort leervet geschikt is en wat bijvoorbeeld resoline is en hoe je dat op moet brengen en hoe je het kan op ´buffen´ voor een extra mooie glans

- 10. en afhankelijk van het aantal uren basiscursus kan je ook nog leren hoe je moet naaien met twee naalden of hoe je die mooie vlechtrand kan vlechten met speciaal vlechtdraad of hoe je drukkers bevestigd. Maar dat is volledig afhankelijk van hoeveel uur je kiest. In 2 uur tijd kan je natuurlijk veel minder leren dan in 7 uur tijd. En zelfs in 7 uur tijd, kan je natuurlijk niet alles leren! Maar een vervolgcursus is gelukkig altijd mogelijk! Heb niet te hoge verwachtingen wat je in 1 middag kan leren, de tijd gaat snel en iets nieuws aanleren kost altijd veel tijd! Een hondenhalsband, broekriem of tasje maken in een basiscursus is dan ook niet realistisch, maar wel ideaal als volgend project voor thuis of om mee te beginnen in een vervolgcursus! 

Maar als je het snijden met een swivel knife en het toolen van de achtergrond beheerst, dan heb je eigenlijk de twee meest belangrijke technieken geleerd om echt de mooiste dingen mee te maken! En dan is het een kwestie van heeel veel oefenen en blijven oefenen! Altijd blijven leren! Want met leer...raak je nooit uitgeleerd hahaha!

Knegsel, in de buurt van Eindhoven

De basiscursus leerbewerking wordt gegeven in Knegsel, een klein dorpje vlakbij Eindhoven, op de Steenselseweg 11. Op doordeweekse dagen of in het weekend en gewoon op afspraak, dus makkelijk in te plannen! Er zijn dus geen vaste cursusdata omdat het privé workshops en cursussen zijn en je dus geen rekening hoeft te houden met andere cursisten, het draait alleen om jou die dag!

Dus wil je graag een basiscursus komen volgen, dan bel of app even! 06-51463543, ook voor als je nog extra vragen hebt natuurlijk. De cursussen zijn privé cursussen of max 2 personen , want dan heb je de meeste persoonlijke aandacht en dus de beste begeleiding! De cursussen worden altijd vooraf betaald, maar je mag altijd eerst vrijblijvend even langskomen om alvast kennis te maken als je dat fijn vind voor dat je besteld! 

 

En ps: de workshops en cursussen zijn altijd op eigen risico! Ook is het zo dat als de workshop eenmaal is betaald, het niet meer geannuleerd kan worden, wel verzet natuurlijk ! Ik vind haast niks zo vervelend als geld ontvangen en het daarna moeten terugbetalen, dus denk er goed over na voor je de order plaatst! Lees ook even de basisregels voor de workshops en cursussen of bel me even als je vragen hebt!

We zien je graag verschijnen! 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2023 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel