verlanglijstje cursus fimo klei

Na de cursus fimo/ polymer clay helemaal verliefd geraakt op dit veelzijdige materiaal? Dan zijn dit wat dingen die je goed kan gebruiken! Na de workshop weet je ook al veel beter wat voor jou precies het meest handig is, dus probeer nog niks te kopen voor je de cursus gevolgd hebt!

* het fimo klei boek van Donna Kato is wel een echte aanrader! Echt een soort naslagwerk als je thuis zelf aan de slag gaat ermee, vol met gave technieken!

* een klein voorraadje pakjes Fimo professional, Fimo effects en misschien wat Fimo soft voor de extruder etc en fimo liquid enzo. Bewaar je fimo niet te lang, want dat kan de kwaliteit wel verminderen! En het beste koel en donker bewaren! Ik ben erg gek op de glow in the dark en de translucent!

* een extruder dus kan een leuk gereedschapje zijn, maar ik gebruik hem zelf amper hoor

* een speciale kleimachine van bijvoorbeeld Makin's is het geld dubbel en dwars waard! Een pastamachine is veel goedkoper, maar heeft vaak geen speciale anti plaklaag op de rollers waardoor de klei er veel meer aan blijft plakken.

* siliconen mallen die geschikt zijn voor in de oven, ik maak ze ook vaak zelf de siliconen mallen, dan is het extra uniek wat je ermee kan maken! Dus siliconen kan je ook wel op je verlanglijstje zetten!

* speciale mesjes om cane plakjes mee te snijden van het merk Xianghuo dacht ik, en flexibele mesjes, plastic uitstekers ( beter dan rvs vaak want de metalen uitstekers hebben van een overlappingsstukje en is dus minder net )

* een transparante kleiroller, al gebruik ik die zelf echt heeeel weinig moet ik eerlijk zeggen

* een kato meetlat 'roller'

* zilverfolie, koperfolie of bladgoud voor mooie effecten

* silk screens voor scrintprinting, erg mooie techniek en zoooo simpel

* textuurmatjes van siliconen voor de mokumé gané technique

* speciaal gereedschapje om soort 'dotpainting' maar dan met fimo te doen, de etch 'n pearl 

* echte glaskralen of edelstenen om in je sieraad te verwerken

* alcohol inkt en pastels om de klei te kleuren

* ik gebruik vaak epoxy resin om er een speciale glanslaag op te maken, vind andere opties zoals lakken en vernissen vaak niet zo mooi als epoxy! 

* maizena, daarin kan je de losse kralen afbakken bijvoorbeeld, maar let op, pas erin leggen als het de oven ingaat, want anders dan tast de maizena het bindmiddel in de fimo klei aan en krijg je broze klei!

* een normale oven, liefst eentje die je niet gebruikt voor je eigen eten, maar goed, ik gebruik ook gewoon mijn keukenoven hoor! 

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel