cursus zijde schilderen

Zijde: mysterieus en betoverend mooi

Zelf een zijden sjaal kunnen beschilderen sprak me al tot de verbeelding zolang als ik me kan herinneren! Het heeft voor mij iets ontzettend artistieks, iets eigenzinnigs, iets mysterieus, iets superluxe en voor de echte paradijsvogels onder ons en de 1001 nachten Arabische sprookjesprinsessen haha! Ik hield vroeger ontzettend van sprookjes en nu nog steeds, want ze spreken me zo tot de verbeelding, de schoonheid van fonkelende juwelen met edelstenen en mooie kralen en betoverende jurken, sjaals en omslagdoeken van pure zijde, ja dan heb je me wel! Ik zie dat helemaal voor me!

Het zijn de vrije ongetemde geesten die een stukje van hun schitterende ziel laten zien door de kleurrijke kleding die ze dragen! En het leuke is, zelfs als je zelf niet zo heel kleurrijk bent, je gaat je echt anders voelen met zo'n kleurrijke sjaal om! Mijn moeder is meer een grijze muis dan een bonte paradijsvogel (en dat zeg ik met alle liefde want ze is mijn alles en ook de grote en nooit verminderende steun achter Jeweleeches) maar toen ze dus een sjaal van mij droeg, voelde ze zich echt de koning(in) te rijk! Alsof ze er zelf persoonlijk ook kleurrijker van werd!

Bijna TE mooi om te dragen!

En het voelde ook echt wel een beetje alsof ze de sjaal geleend had van de koningin of een sprookjesprinses zelf, zo koninklijk mooi! Niet zomaar een beetje mooi, maar eigenlijk TE mooi om te dragen als grijze muis zei ze. Nou verdient mijn moeder het allerbeste, dus gewoon dragen die sjaal zei ik en waar je ook naartoe gaat! Of het nou naar een feestje is of een alledaagse wandeling met de hond of paardjes door het bos, niet bewaren voor die ene speciale gelegenheid want ieder moment van je leven moet je een beetje vieren! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar voor mij herinneren die zijden sjaals me aan de rijkheid van het leven! Ik doe er ook vaak wat heerlijke parfum op zodat ik me helemaal kan verliezen in de kleuren én geuren, la vie est belle!

Zo trots als een pauw

En nog een reden waarom je er dan zo trots als een pauw bij loopt is het feit dat je die sjaal zelf gemaakt hebt! Helemaal jou! De kleuren, de vormen, de lijnen, een weerspiegeling van jouw innerlijk als je er echt met hart en ziel aan gewerkt hebt! Ingetogen kleuren, aardse kleuren of juist super uitbundig, het kan allemaal! 

Nou zou je misschien denken...zoiets kan ik echt niet zelf hoor! Maar dan ben ik er om te zeggen: doe een workshop zijdeschilderen en ontdek dat je zoveel meer kan dan je denkt als je maar iemand naast je hebt die je een duwtje in de goeie richting kan geven! Naast mij is succes bijnaaaa gegarandeerd! Mijn moeder was sceptisch toen ik dat zei en aangezien ze mijn nr 1 proefpersoon is, moest ze natuurlijk ook leren zijdeschilderen, of ze nou wou of niet haha!

En ook al waren haar gouden serti of gutta lijnen niet zo strak als de mijne en ook al waren de kleurovergangen nog niet zo vloeiend en netjes als de mijne, het resultaat was echt verbluffend mooi! En dat voor haar eerste keer! Echt trots! Het voelde als aquarellen maar dan nog makkelijker door de gouden lijnen zei ze! En hoe meer je het doet, hoe meer je je heerlijk kan gaan ontspannen tijdens het zijdeschilderen. De eerste keer ben je natuurlijk druk bezig met de techniek, maar na een paar keer oefenen dan is het werkelijk waar genieten van al die sprankelende en betoverende kleuren! En de reacties die je krijgt van de mensen om je heen...die geloven hun eigen ogen niet! 

workshop zijde schilderen

In een workshop zijde schilderen wordt het lastig om in een paar uur of 1 dag meteen een sjaal af te krijgen, daarom werken we vaak op een kleiner stukje zijde, ter grootte van een zakdoek zeg maar. Ik vind dat wat je doet, je het goed moet doen en het dus ook goed moet aanleren! Je kan wel een hele sjaal maken, maar dan is het meer grote vlakken vullen dan dat je echt technieken leert! Mocht je echt per se een sjaal willen maken omdat het een eenmalige poging tot zijdeschilderen is, dan moet je dit duidelijk even aangeven vantevoren en dan komen er ook extra kosten bij omdat een sjaal natuurlijk groter en dus duurder is! Maar mocht je zijdeschilderen als hobby willen gaan doen, dan is het wel beter om je vooral te focussen op de goede uitvoering van de technieken op een kleiner stuk, zodat je daarna thuis die mooie zijden sjaals en omslagdoeken of stropdassen of beddengoed of wat dan ook ermee kan gaan maken! 

Ben je geïnteresseerd in een workshop, dan kan je het beste even bellen naar 0651463543. Dan kan ik kijken wat ik voor jou kan betekenen! En vind het altijd fijn om eerst even persoonlijk contact te hebben via de telefoon zodat ik ook beter kan inschatten wat je wensen en verwachtingen zijn van de cursus en wie je een beetje bent! 

Het is privé les zodat ik al mijn aandacht op jou kan richten en je daardoor extra snel en goed iets aanleert! Met 2 personen kan ook tegen bijbetaling, maar meer dan 2 personen dat doe ik liever niet. Ook is het erg fijn met inplannen van de workshop want je hoeft alleen maar rekening te houden met jezelf en je zit ook niet met onbekenden in een groep.

Wie weet tot ziens! Ik hoor graag van je!

 

 

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2023 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel