verlanglijstje houtsnijden chipcarving

Zoals ik al eerder schreef op de site is dat je om te beginnen met chipcarving eigenlijk helemaal niet veel per se nodig hebt! Dat is natuurlijk superfijn om te weten als je er over nadenkt om hier aan te beginnen! Een stukje lindenhout en een speciaal chipcarve mesje en je kan al aan de slag om te oefenen! 

Wat ik mijn cursisten wel aanraadt, is om echt pas materiaal en gereedschap te gaan kopen nadat je de cursus hebt gedaan, want dat zal je echt geld besparen doordat je geen onnodig gereedschap aanschaft dat je achteraf helemaal niet meer nodig hebt!

* nummer 1 wat je natuurlijk nodig hebt is het hout en dan het liefst lindenhout omdat het een hele fijne nerf heeft en daardoor heel gelijkmatig snijdt. Ook is het niet al te hard, wat ook wel erg wenselijk is als beginner! Lindenhout kan je overal en nergens kopen, in het begin vond ik het zowat nergens en nu kom ik het overal ongevraagd tegen op internet haha, behalve voor kant en klare doosjes etc, daar zoek ik nog een goed adresje voor wat niet belachelijk duur is! Je kan het dus op veel plekken kopen, maar het is vooral de prijs en de kwaliteit waar je een beetje naar moet rondkijken wat voor jou het meest geschikt is! De Arnhems fijnhouthandel is altijd een goeie, www.af.nl , vrienden van mij nemen daar wel eens lindenhout voor me mee, maar bestellen kan natuurlijk ook. 

* verder is een goed chipcarve mesje erg handig, ik hou erg van de kleine mesjes van Flexcut, nog meer als van Pheil omdat ze nog wat kleiner zijn en fijner in m'n hand liggen en schijnen ook een stukje flexibeler te zijn. Het kleinste mesje van Flexcut zoals je gebruikt in de cursus raad ik erg aan! Die zijn oa te koop bij de Baptist in Arnhem ook. Ze zijn gespecialiseerd in zowat alles op het gebied van houtbewerking en houtbewerkingsgereedschap, dus daar koop ik graag mijn messen enzo! Ik ben nooit zo van de merken maar Flexcut en Pheil zijn gegarandeerd goed. Heb ook wel eens zelf een chipcarve mesje gemaakt van een oud stukje metaal en dat werkte ook wonderbaarlijk goed!

* wat ik van het merk Flexcut ook echt ontzettend fijn vind is het gele polijstblokje om je chipcarve mes scherp te houden, in mijn ogen had ie wel goudkleurig mogen zijn want die is echt goud waard! Het is niet te droog en ook niet te vet, niet te grof en ook niet te fijn, niet te hard en ook niet te korrelig, echt ideaal! Ik gebruik het om al m'n messen dagelijks mee scherp te houden! Het is niet zozeer slijpend bedoeld, maar echt voor dagelijks onderhoud. Een wetsteen etc is dan zowat al haast niet meer nodig, hooguit miss een paar keer per jaar als je voorzichtig met je messen omgaat! Je hebt speciale blokken waar je dan dat flexcut blokje overheen wrijft, ook in verschillende vormen zodat je alle soorten en vormen messen en gutsen kan polijsten. Voor de rechte stukken gebruik ik het gewoon op de achterkant van een stukje leer. Dat heb ik toch meer dan genoeg liggen omdat ik natuurlijk ook workshops leerbewerking geef.

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel