Over mij

Jeweleeches Vivian Hebing:

Hey! Leuk dat je benieuwd bent naar degene achter Jeweleeches!

Jeweleeches is in de jaren uitgegroeid tot een mooie, creatieve onderneming, in 2012 officieel begonnen door mij, Vivian Hebing. Een spannende stap en een sprong in het diepe, een onbekend avontuur! Na wat spannende jaren gepaard met de nodige onzekerheid of het wel zou lukken, nu gelukkig met succes! Het geven van creatieve workshops is echt iets wat bij ons past en het maken van uniek custom made werk is een passie waar je nooit genoeg van krijgt! Een onderneming starten doe je nooit echt alleen en samen doen wij ons best om hier iets heel moois van te maken waar we elke dag trots op kunnen zijn. Ieder met zijn of haar eigen talenten. Met mij als grote creatieve kracht achter Jeweleeches!

Al vanaf jongs af aan hield ik me bezig met kunst en gaf al vanaf mijn 14e kleine exposities met beeldhouwen en schilderen. Het leek al helemaal vast te staan dat ik de kunstacademie zou gaan doen. Maar na de vooropleiding van de kunstacademie in Den Bosch voelde ik dat ik echt meer technieken wou leren, echt een ambacht wou leren.

Goudsmid

Dus met veel plezier de opleiding voor Goudsmid in Schoonhoven gevolgd, kan het iedereen aanraden! Daarna heb ik me uitgebreid gespecialiseerd in leerbewerking maar ook het glaskralen maken van Italiaans zilverglas is een grote passie waar ik tijdens mijn opleiding voor goudsmid aan begonnen ben. Zilveren sieraden met deze prachtige glaskralen zijn dan ook de ideale combinatie, maar ook bead embroidery en silver wire wrapped jewelry zijn een erg mooie manier om de glascabs in te verwerken tot een draagbaar kunstwerkje.

Het combineren van al deze technieken is waar mijn passie ligt en mijn talenten en technieken deel ik graag in de workshops die wij met veel plezier en toewijding geven, zodat jij ook het beste uit jezelf kan halen!

Leerbewerken

Hoe ik met leerbewerken ben begonnen, begint met een apart verhaal... Of beter gezegd een film! Met een opleiding voor goudsmid in Schoonhoven te hebben gedaan leek het vanzelfsprekend om als goudsmid aan het werk te gaan, samen met het maken van glaskralen branden om erin te verwerken.

Tot we op een avond nietsvermoedend de film ´INTO THE WILD´ keken. Een bijzondere film die je echt eens gezien moet hebben, over een man die al zijn geld en bezittingen weggeeft en de wijde wereld intrekt op avontuur en allerlei boeiende mensen ontmoet. Een van die mensen is een oude man op een heuvel, hij is zelf een leren riem aan het maken en zei dat als je het leer nat maakt, je het daarna kan bewerken. We konden niet geloven dat het zooo makkelijk was.

We hadden toevallig nog een stukje natuurlijk gelooid leer liggen van een oude leren boekentas van vroeger, die ken je misschien nog wel. We maakten het leer nat en sloegen er een messing protype in van een van de zilveren sieraden. Ineens stond er een perfecte afdruk in het leer en de dag erop nog steeeeds! Ik was verkocht! 

Na vele jaren ervaring met leerbewerken en workshops geven vinden wij het nog steeds ontzettend leuk en gezellig om les te geven in dit zo veelzijdige ambacht. Of je nou iets heel verfijnds wil maken of juist iets robuusts en stoer, je kan er echt alle kanten mee op zoals je kan zien op de foto´s.

Creatieve cursussen

Omdat ik nooit kan stopppen met leren en nieuwe dingen ontdekken en eerlijk gezegd ook snel ben uitgekeken op iets iedere dag, dag in dag uit doen, bleef ik naast zilveren sieraden en leer, nog zoveel andere dingen doen in m'n vrije tijd. Dan was ik weer bezig met houtsnijden, epoxy, fimo klei, keramiek, wol vilten, tekenen, lino's en stempels maken, bead embroidery, wire wrapping, glas in lood en tiffany, glaskralen maken, paracord, macrame en de lijst gaat eindeloos door! Mijn cursisten zagen dat natuurlijk als je hier kwamen voor een cursus leerbewerking of sieraden maken en die waren helemaal enthousiast! Of ik daar oooook cursussen in gaf. En zo groeide Jeweleeches uit tot oneindige veel gave creatieve workshops en cursussen! Ik kan iedere dag dat ik geen workshops heb, focussen op nieuwe dingen leren, ik heb de vrijheid om alles te ontdekken wat ik wil leren! En dat...kan ik mijn cursisten ook weer leren! Je hebt gewoon tijd nodig, heeeeeel veel tijd, om dingen aan te leren! Bij mij komt ook niet alles zomaar aanwaaien! Ik kan ook dagen bezig zijn om 1 klein techniekje onder de knie te krijgen, of te weten waar ik iets moet bestellen! Maar ik ben oneindig dankbaar dat ik die vrijheid heb, dat is voor mij echt geluk!

Geluk

Ook geluk komt vaak niet zomaar aanwaaien, daar moet je soms ook bewust hard aan werken en aan blijven werken! Ik verdiep me naast al het creatieve wat ik doe, ook al meer dan 10 of 15 jaar in de 'kunst van het gelukkig zijn' zoals ik het noem! Er was een tijd dat ik doodongelukkig was, dat was nadat mijn toenmalige relatie van 7 jaar lang uitging, hij was niet alleen mijn vriend, maar ook mijn 'beste vriendin' en mijn hele leven geworden! Niks kon me nog gelukkig maken, mijn allerliefste paard niet, , mijn lieve diertjes, alle mooie dingen die ik maakte, het huisje in het bos waar ik toen woonde, mijn mooie chevrolet camaro voor de deur, de liefste moeder van de hele wereld hebben, niks maakte me gelukkig toen...Ik dacht: dit gaat niet goed, ik moet echt naar een psycholoog of iets, maar daar had ik toch geen vertrouwen in, niet in de standaard psycholoog in ieder geval!

The secret

En per toeval, en toeval bestaat wss niet, kwam ik het boek The secret tegen. Natuurlijk erg commercieel ingesteld, maar eeehhh...het begin was gemaakt en ik wist welke richting ik op wilde! Ik wilde maar 1 ding, gelukkige gedachtes! Want de kwaliteit van je gedachtes, bepaald de kwaliteit van je leven! ( en zelfs ook op creatief vlak, de kwaliteit van je werk, zo is de cirkel weer rond haha ). Ik heb oneindig veel spirituele boeken gekocht en gelezen en ook als ik iets creatiefs aan het doen was en nu nog steeds, staat er vaak een audioboek aan! Ik had reiki gedaan en nog vele andere dingen! Ook kwam ik in contact met een hele wijze en superenthousiaste vrouw, Tineke Bloemen, zij was spiritueel coach en dat was nou precies wat goed voelde! Ik denk nog vaak terug aan haar wijze woorden! En ook al kon ik ze destijds niet waarmaken, haar woorden heb ik onthouden en klinken nog altijd door in m'n hoofd! En zo werd ook dit pad eigenlijk per toeval in gang gezet! Iedere dag probeer ik de kwaliteit van mijn gedachtes te verbeteren, een proces waarmee je nooit uitgeleerd bent! Hoe je denkt over iets, bepaalt hoe je je voelt over iets en hoe jij je leven ervaart! Rijkdom is daarom ook een gevoel, geen prestatie! Beseffen dat gelukkige gedachtes, een goede gezondheid en heerlijk zijn samen met je mensen en dieren waar je van houdt, belangrijker is dan een dure auto voor de deur, dat is rijkdom! Overvloed is het hebben van allebei hihi, ook niet verkeerd! Okeejjj overvloed zit ook in alles, alles je het maar ziet! Kijk naar de natuur en je ziet dat alles overvloed en groei uitstraalt! 

Geluks coaching!

En blijkbaar was Jeweleeches dus ook nog niet uitgegroeid, want naast vele creatieve workshops en cursussen, geef ik sinds kort ook coaching! Gelukscoaching zoals ik het noem! Tijdens die creatieve cursussen was ik onbewust al vaak mensen aan het coachen, om meer vertrouwen te hebben in zichzelf, in je eigen talenten en om door te zetten ook al ben je je enige cheerleader van de dromen die je hebt! Natuurlijk vooral op het creatieve vlak, maar wijze lessen kan je gebruiken in alle vlakken van je leven! Ik ben geen psycholoog, ook geen behoefte aan, maar ik ben wel een ervaringsdeskundige op het gebied van alles wat niet werkt zowat. En daardoor weet ik maar al te goed, hoe ik andere mensen kan helpen, het meeste geluk uit hun leven te halen, en eigenlijk dus uit je gedachtes! Kies bewust je eigen gedachtes uit en je leven verandert door de manier waarop je er naar kijkt! En fake it until you make it, werkt dus niet bij je eigen gedachtes. Je kan wel als een mantra 100x herhalen: ik ben gelukkig en vrolijk, maar als je diep van binnen je verdrietig voelt of niet goed genoeg, dan helpt dat niet en dat weet je eigenlijk ook wel! En dat toegeven, voelt als falen toch? Waardoor je opgeeft! Maar samen kunnen we zoeken naar gedachtes die net een stapje beter zijn dan de gedachtes die je al hebt en zo groeien naar een leven vol heerlijke gedachtes en vol mooie verrassingen en nee helaas, ook mij lukt dat echt niet iedere dag, maar ik doe wel bewust mijn best ervoor! Ik wil je daarom ook niet wijzen op de 'fouten' in je karakter, die ken je zelf het beste als het goed is en kritiek krijgen we al genoeg in ons leven, maar ik wil de wind onder je vleugels zijn! Zodat jij ook weer de wind onder iemand anders vleugels kan zijn! En gelukkige mensen maken de wereld mooier en stralender en dat is nou net wat ik graag wil, onze wereld mooier maken op alle vlakken! 

Heeel veel liefs gewenst en wie weet toch ziens! 

 

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel