basiscursus copper wire weaving

Koperdraadsieraden maken!

Copper wire wrapping of wire weaving is een geweldig gave techniek om hele mooie sieraden van koper mee te maken, maar uiteindelijk kan dat natuurlijk ook in zilver, de techniek blijft hetzelfde en persoonlijk vind ik zilver net wat mooier! Maar om te oefenen raad ik sowieso koper aan, dus dat gebruiken we ook in onze basiscursus en daarbij heeft de koperkleur ook zeker z'n charme! Vaak maak ik mijn koperdraadsieraden nog wel wat zwarter met speciaal spul dat daarvoor gemaakt is, noirit of soort blitzbeits genoemd. Dat geeft het meer diepte en maakt het ook minder koperkleurig oranje! Zie hier het verschil!

Van de oranje koperkleur naar bijna zwart, het is natuurlijk maar net wat je mooier vind, maar ik hou er wel van als het wat zwarter gemaakt is! 

Ziet er ingewikkeld uit hé? haha

Op internet en hier op mijn site zijn oneindig veel mooie voorbeelden te zien van de meest ingewikkeld ogende sieraden van koperdraad en vaak is het lastig te zien als beginner hoe je dan moet beginnen aan zo'n sieraad, terwijl het eigenlijk vaak meestal neerkomt op dezelfde basistechnieken maar op verschillende manieren gebruikt. Als je de basistechnieken eenmaal snapt en netjes beheerst, dan zijn de mogelijkheden eindeloos! 

In de workshop copper wire weaving en daar ga ik je mee teleurstellen...maken we helaas geen kant en klaar sieraad, maar oefenen we allerlei losse basistechnieken. Ik heb lang nagedacht over hoe ik deze basiscursus wou geven. In het begin heb ik echt geprobeerd om met mijn cursisten een mooi sieraad met edelsteen af te krijgen zoals je vaak ziet op mijn inspiratie foto's, wat resulteerde dat ze hier om 10u 's avonds nog niet klaar waren haha!

Wil je een sieraad afkrijgen in 6 uur tijd of laat staan 3 uur tijd, dat gaat gewoon niet, tenzij het een dusdanig simpel sieraad is en dan leer je er weer zo weinig van (al kan simpel nog wel mooi zijn hoor!) 

Technieken leren is het meest waardevol

Dus wat wordt het dan? Met een heel simpel sieraad naar huis gaan en uiteindelijk weinig leren of losse basistechnieken leren hier waar je dan thuis de allermooiste sieraden mee kan maken? Ik heb gekozen voor het laatste, want ik wil in al mijn workshops die ik geef, mensen echt iets waardevols leren. Iets wat ze nodig hebben om verder te kunnen, niet alleen een vermakelijke middag en dan naar huis gaan en nog niet weten hoe die bepaalde techniek werkt...ik wil jou de verfijning van de technieken leren en de geheime kneepjes van het vak, weten hoe het nog strakker en netter kan. Hoe jij de bewegingen moet maken met je hand om die perfectie te bereiken die je op de foto's ziet! Dat is wat ik je wil en kan leren!

Saaie workshops dus haha

Dus ja, mijn workshops zijn altijd een beetje saai, maar wel ontzettend leerzaam! En in mijn ogen precies wat je nodig hebt om daarna thuis zelf aan de slag te kunnen! Ben je nog steeds geïnteresseerd, dan zit je bij mij zeker op het juist adres!

Wil je graag een basiscursus komen volgen, dan bel of app eerst even! 06-51463543, dan kunnen we kijken of mijn manier van lesgeven aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. De cursussen zijn altijd privé cursussen of max 2 personen, want dan heb je de meeste persoonlijke aandacht en dus de beste begeleiding en worden gegeven in Knegsel, vlakbij Eindhoven in Brabant!

De cursus wordt altijd vooraf betaald via de Ideal link in de webshop en vanaf het moment dat het betaald is, dan hou ik de datum voor je vast! Eenmaal betaald is annuleren niet meer mogelijk want ik wil geen geld terug moeten gaan betalen omdat iemand zich bedenkt (niemand houdt ervan om geld te moeten terugbetalen wat al op je rekening gestort is), verzetten is natuurlijk wel mogelijk. Maar denk dus eerst goed na, voor je de cursus besteld.

En ps: de workshops en cursussen zijn altijd op eigen risico! Zie ook de subpagina over de `algemene informatie en regels van de cursussen´ en het adres etc.

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2024 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel