cursus epoxy gieten of uv resin sieraad

doorzichtig als glas

Al sinds mijn 14e maak ik al sculpturen in giethars of epoxy, het is bijna zo doorzichtig als glas en het schittert in de zon. Wat pure pigmenten erbij en soms wat veertjes of andere dingen die me mooi leken erin! Eerst maakte ik mallen van gips, tot ik ontdekte hoe ideaal siliconen mallen zijn, dus zelf siliconen mallen ervoor gaan maken. De standaardvormen voor resin die koop ik gewoon hoor, zoals vierkantjes, staafjes, sferische bollen of ovaaltjes. Maar de bijzondere mallen maak ik graag zelf, gewoon fijn als je dat zelf kan. En maakt je werk extra eigen en uniek!

Owja, als je niet van lezen houdt, klik dan gewoon meteen op deze link naar de workshops en cursussen om je eigen uv resin sieraad te maken!

gek op siliconen!

Siliconen mallen zijn natuurlijk wel duurder, maar ze gaan ook zoveel langer mee, ze lossen beter en de afdruk is veel strakker, dus dat is het geld meer dan waard en met resin wordt eigenlijk ook niks anders gebruikt. Ik heb ook voedselveilige ( FDA approved ) siliconen, waar ik bijvoorbeeld mijn eigen chocolaatjes in giet in de vorm van mijn eigen Jeweleeches logo! Hoe gaaf is dat!? Die zijn nog duurder omdat ze voedselveilig moeten zijn en daarbij kunnen die ook in de oven en in de vriezer zelfs. Echt ideaal!

Zelf siliconen mallen maken is zooooo leuk, de mogelijkheden zijn echt eindeloos! En wat je erin kan doen ook, van giethars, resin, fimo klei, chocolade, kaarsen, zeep, noem maar op! Natuurlijk niet allemaal in dezelfde mal hahaha. 

uv lamp resin

Maar werken met giethars en epoxy ( resin ) is echt best wel een smerig klusje vind ik zelf, maar het resultaat mag er zijn! Maar het ideale aan uv resin in dat het heel snel hard in kleine hoeveelheden zoals sieraden met behulp van een uv lamp! Echt al in een paar seconden! Wat het een superfijn materiaal maakt om er de mooiste sieraden mee te maken! In de felle zon kan ook, maar dan duurt het wat langer en daarbij schijnt de zon ook niet altijd even best! En gemak dient de mens, dus lekker met uv lampje. Het is wel een chemisch goedje, dus je moet er voorzichtig mee omgaan en goed rekening mee houden en natuurlijk bescherming ervoor, maar als je dat in gedachten houdt, is het een geweldig materiaal om mee te werken! En omdat het zo snel droogt, is een goede voorbereiding ook extra belangrijk, alles netjes klaarzetten en vooruit denken. Met schoonmaak alcohol kan je de meeste dingen wel weer schoonmaken.

combineren van materialen

Zelf vind ik het natuurlijke van hout en het doorzichtige van resin echt de perfecte combinatie. En dan niet zomaar hout, maar een speciaal stukje hout en je hebt echt een pronkstukje. Je ziet het overal op Pinterest en toch blijf ik het maar bijzonder vinden! Ook wordt hout vaak in epoxy of resin ´gegoten´ om het extra goed houdbaar en duurzamer te maken, zoals bij gestabiliseerd hout om messenheften mee te maken. Of van die dennenappels in epoxy die ze dan doorzagen, dan krijg je echt een heeeeeel spectaculair effect. Gebruiken ze ook vaak voor messenheften en pennen draaien. Jammer dat ik geen draaibank heb, anders zou ik ook nog pennen gaan draaien en houten schaaltjes hihi!

Maar sieraden van resin zijn echt schitterend en in de workshop of cursus leer je de basisbeginselen van het maken van uv resin sieraden! Je zal echt verbaasd zijn van het mooie resultaat!

En dan komt de vraag...

zelf uitproberen of toch een workshop volgen?

Ten eerste, een workshop volgen is gewoon een cadeau aan jezelf! Heel gezellig om te doen en zonder dat je het door hebt, leer je alles wat je wil weten over het maken van de mooiste sieraden met behulp van uv resin technieken! Natuurlijk kan je dit ook jezelf aanleren, daar heb je mij niet voor nodig...veel oefenen veel informatie opzoeken in boeken, op internet en vooral Youtube en wat doorzettingsvermogen en je komt er heus wel! Maar het is gewoon zoveel fijner als iemand naast je zit en het even voordoet hoe het moet, want als je met iets nieuws begint, komen er steeds meer nieuwe vragen bij. En loop je tegen een probleem aan, dan ben ik er voor je om het op te lossen, of nog beter, om die fouten gewoon te vermijden!

1001 vragen

Iemand met kennis en jarenlange ervaring die je vertelt wat je nodigt hebt...waar je het kan kopen...welke soort resin...hoe lang uitharden...waar je op moet letten...welke gereedschappen noodzakelijk zijn en welke niet...welke fouten je kan voorkomen...hoe je het netjes moet afwerken...hoe krijg ik het uberhaupt mooi strak...hoe maak je een ontwerp...al die vragen waar je anders zelf het antwoord op moet vinden en uitzoeken.

En ja, een workshop of cursus volgen kost geld, maar iedereen betaalt in een of andere vorm leergeldIn de vorm van fouten maken of het betalen voor een workshop! En een workshop of cursus volgen is dan gewoon ontzettend leerzaam en leuk! Qua goudsmeden heb ik gelukkig in Schoonhoven een 3 jarige voltijd opleiding gevolgd, maar met de rest heb ik gewoon heeeel veel fouten gemaakt hihi! Of het geluk gehad dat ik een creatieve vriend of vriendin of cursist ontmoette die me de basistechnieken wou leren, oftewel me gewoon aanstak met een nieuw virus. En dan nog moet je daarna nog heel heeel veel oefenen en oefenen en oefenen! En heb vertrouwen, want oefening baart kunst!

Op afspraak

Wil je graag een workshop of cursus volgen, bel of app ons dan even: 0651463543. Wij hebben geen vaste cursus data maar alles op afspraak, ideaal in te plannen en lekker flexibel! Tot ziens!

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2023 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel