Cursus fimo klei sieraad

ontzettend veelzijdig!

Fimo klei, ook wel polymeer klei genoemd heeft helaas een beetje een kinderachtig imago...zo dacht ik er ook over hoor, in het begin...van die veel te kleurige klei voor kinderen, in allerlei piepkleine pakjes...maar geloof me, toen ik eenmaal op Pinterest zag wat er ook mee mogelijk mee was, was ik echt compleet verliefd erop!

Owja als je niet van lezen houdt of er nu even niet de tijd voor hebt, klik dan meteen door naar deze link voor de workshops en cursussen fimo polymeer klei sieraden!

van superstrak design tot fairytail achtige sieraden

Het is zoveeeel meer als je eenmaal de mogelijkheden ontdekt van dit kneedbare soort plastic! Laat je betoveren door de kleuren en de ontwerpen en je bent verkocht net als ik toen! Ik was zooo verbaasd want wat je ermee kan maken is echt eindeloos en ook de uitstraling die je ermee kan bereiken is echt verbazingwekkend, van een heel superstrak design sieraad tot fairytail sprookjesachtige sieraden om bij weg te dromen. Als ik dat had geweten, was ik er als kind al mee begonnen hihi! Er zijn maar weinig materialen denk die zo veelzijdig zijn! En naast sieraden, kan je er nog zoveel meer andere dingen van maken! Maar voor nu houden we het even op de sieraden! 

laat de mensen om je heen verbazen

De mogelijkheden zijn dus echt eindeloos en het is de kunst om er echt iets eigen en unieks van te maken, dat mensen echt verbaasd zijn dat het fimo klei is, of in het engels gezegd, polymer clay art! De beste manier om iemand te overtuigen is niet met woorden, maar het gewoon te laten zien dat het ook anders kan! Wie weet heb ik jou al overtuigd met de foto´s van mijn werk dat fimo klei echt een een geweldig materiaal is voor sieraden! Het is sterk en waterbestendig, dus je kan er zelfs gewoon mee slapen en in de douche gaan als je zou willen!

weinig gereedschap voor nodig

Ook heb je er relatief weinig gereedschappen voor nodig, is het bijna overal makkelijk te koop en kan je het gewoon afbakken in je keuken oven, je hoeft er dus geen speciale keramische oven voor te hebben zoals voor keramiek klei! Dat maakt het allemaal nog idealer! Sommige mensen kopen wel een tweede oventje speciaal voor polymeerklei vanwege de dampen die er vanaf kunnen komen, het zekere voor het onzekere is natuurlijk altijd wel beter, dat kan ik niet ontkennen.

soort oven

Toch bak ik het gewoon af in onze keuken oven, want een grote oven bakt veel stabieler qua temperatuur dan een klein oventje. En om nou naast een gewone oven, een glaskralen oventje, een keramiek oven, ook nog eens een tweede keuken oven te nemen is wel heel erg veel van het goeie! Maar beter zou het natuurlijk wel zijn, dat voorop gesteld en een extra oven thermometer ook trouwens, want ik heb gemerkt dat de oven themperaturen vaak niet helemaal kloppen.

voorverwarmen

Dat is ook een reden waarom je de oven altijd moet voorverwarmen, want een oven piekt vaak over de gewenste temperatuur heen bij het opwarmen, zodat ie sneller op de gewenste temperatuur is. En je wil natuurlijk niet dat je oven boven de maximale temperatuur komt, want aangebrande fimo klei is niet echt wenselijk hahaha.

Een uitzondering hierop is als je fimo klei gaat bakken met bijvoorbeeld een glaskraal etc erin, want glas kan heel veel hebben qua temperatuurschommelingen, maar niet hele snelle temperatuurswisselingen, dus niet van koud naar heet in een paar seconden. Dus dan laat ik de oven heel langzaam opwarmen met de fimo klei er al in. 

de juiste tijd en temperatuur

De baktijden zijn zelfs niet eens heel erg als die langer zijn dan standaard, want bij de juiste temperatuur kan het er zelfs wel een uur in zonder dat het kwaad kan, is zelfs goed zeggen ze. Dat kan je zelf uittesten met experimenteerproefjes van verschillende baktijden en temperaturen, je zal zien dat de fimo pas de beste eigenschappen heeft zoals sterk en toch flexibel als het perfect is afgebakken. Fimo klei kan sowieso meerdere keren gebakken worden, mocht je iets in meerdere delen of keren willen bakken.

op glas of siliconen of in maizena

Zelfs over alleen al het afbakken kan ik nog uren doorgaan want er is ook zoveel over te vertellen, zoals dat je hout of papier of metaal gewoon mee kan bakken, net als een glazen lamp, want de temperatuur blijft relatief laag, rond de 135 graden. Of waarom ik liever op siliconen afbak dan op glas, want op glas krijg je een rare glans en een plat stuk, terwijl op siliconen blijft het mooi. Of wanneer je je fimo afbakt in maizena en waar je dan mee op moet letten. En of je het moet afschermen met aluminium folie en of je het met of zonder mal afbakt....en ga zo maar door...het is allemaal heel simpel als je het eenmaal weet, maar voordat je alles uitgezocht hebt, ben je al wel een tijd verder! En dan is dit alleen nog maar het bakken.

En dan komt de vraag...

zelf alles uitzoeken of een workshop volgen?

Ten eerste, een workshop volgen is gewoon een cadeau aan jezelf! Heel gezellig om te doen en zonder dat je het door hebt, leer je alles wat je wil weten over het maken van de mooiste sieraden met fimo polymeer klei! Natuurlijk kan je dit ook jezelf aanleren, daar heb je mij niet voor nodig...veel oefenen veel informatie opzoeken in boeken, op internet en vooral Youtube en wat doorzettingsvermogen en je komt er heus wel! Maar het is gewoon zoveel fijner als iemand naast je zit en het even voordoet hoe het moet, want als je met iets nieuws begint, komen er steeds meer nieuwe vragen bij. En loop je tegen een probleem aan, dan ben ik er voor je om het op te lossen, of nog beter, om die fouten gewoon te vermijden!

1001 vragen

Iemand met kennis en jarenlange ervaring die je vertelt wat je nodigt hebt...waar je het kan kopen...welke soort klei, soft of professional en wanneer welke...wat is nou fimo liquid of translucent en wat zijn mica poeders...wat is screen silk printing...hoe maak je een cane...waar je op moet letten..hoe heet moet je het nou echt bakken en hoe lang...welke gereedschappen noodzakelijk zijn en welke niet...wat is het verschil tussen een pasta machine en een kleimachine....welke fouten je kan voorkomen...hoe je het netjes moet afwerken...hoe krijg ik het uberhaupt mooi strak...hoe voorkom ik vingerafdrukken...hoe verwijder ik pluisjes...welke boeken zijn leerzaam...hoe maak je een ontwerp...al die vragen waar je anders zelf het antwoord op moet vinden en uitzoeken. En daar kan ik je goed bij helpen!

En ja, een workshop of cursus volgen kost geld, maar iedereen betaalt in een of andere vorm leergeldIn de vorm van fouten maken of het betalen voor een workshop! En een workshop of cursus volgen is dan gewoon ontzettend leerzaam en leuk! Qua goudsmeden heb ik gelukkig in Schoonhoven een 3 jarige voltijd opleiding gevolgd, maar met de rest heb ik gewoon heeeel veel fouten gemaakt hihi! Of het geluk gehad dat ik een creatieve vriend of vriendin of cursist ontmoette die me de basistechnieken wou leren, oftewel me gewoon aanstak met een nieuw virus. En dan nog moet je daarna nog heel heeel veel oefenen en oefenen en oefenen! En heb vertrouwen, want oefening baart kunst!

workshop volgen!

Dus kom gezellig die workshop fimo sieraad bij ons volgen, daar krijg je echt geen spijt van en er gaat een wereld voor je open! We werken niet met vaste cursusdata dus je kan gewoon even bellen of appen om een datum te prikken! Wel zo handig in te plannen en lekker flexibel! 0651463543

 

 

 

© 2012 - 2021 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel