Navigatie

Cursus houtbewerken

Jeweleeches workshops: houtsnijkunst/ chip carving

In deze 'techniek' workshop leer je de beginselen van het geweldige ambacht van het houtsnijden, ook wel in het engels chip carving genoemd, omdat je kleine stukjes, chips, hout wegsnijdt. In Nederland is vooral de Friese houtsnijkunst bekend.

En wat je hier ziet op de foto`s, dat willen wij jou graag leren! Dus ik kan je leren wat ik weet en kan zien op de foto´s en dan heb je in ieder geval een begin naar het chipcarven en kom je er ook achter of het iets voor jou is. En even een waarschuwing vooraf, voor sommige mensen is het het haast niet te doen, je moet er wel een bepaalde handigheid voor hebben! Leerbewerken is wat dat betreft echt geschikt voor iedereen, veel makkelijker en minder intensief.

Bij het beginnen met houtsnijden, of dat nou meer sculpting of reliëf carving is of meer zoals chip carving, het juiste hout is essentieel! Voor het chip carven gebruik je bij voorkeur lindenhout, ook wel basswood genoemd.

Het is relatief zacht om te bewerken en toch sterk. Ook heeft het weinig nerf, waardoor je een gelijkmatiger resultaat krijgt tijdens het snijden. Je mes goed scherp slijpen en scherp houden is ook altijd een uitdaging! Ook voor het slijpen van je mes kan je een extra leermodule volgen van een half uur bijvoorbeeld.

Er zijn natuurlijke vele standaard patronen om mee te beginnen en mee te oefenen, maar wat ik zelf altijd het leukst vind, is mijn eigen ontwerpen tekenen en uitsnijden.

Locatie cursus

De cursus houtbewerking worden gegeven door Vivian Hebing in Knegsel, vlakbij Eindhoven. De workshops kunnen zowel door de weeks als in het weekend gegeven worden, met de voorkeur voor door de weeks omdat de weekenden vaak snel vol zijn.

 

 • -15%

  Cursusdag chip carving voor beginners 'patroon'
  Cursusdag chip carving voor beginners 'patroon'
  € 175,00 € 149,00
 • Cursusdag chip carving voor beginners 'vrij ontwerp'
  Cursusdag chip carving voor beginners 'vrij ontwerp'
  € 199,00
 • -8%

  Tweedaagse cursus chip carving
  Tweedaagse cursus chip carving
  € 299,00 € 275,00
 • Cursus houten messenheft maken voor Scandinavisch mesje!
  Cursus houten messenheft maken voor Scandinavisch mesje!
  € 199,00

Vragen?

Bel of app ons even:

 • 06-51463543

Aanbieding

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

 • IDEAL
© 2012 - 2019 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel