Over ons

Jeweleeches Vivian Hebing:

Jeweleeches is in de jaren uitgegroeid tot een mooie, creatieve onderneming, in 2012 officieel begonnen door mij, Vivian Hebing. Een spannende stap en een sprong in het diepe, een onbekend avontuur! Na wat spannende jaren gepaard met de nodige onzekerheid of het wel zou lukken, nu gelukkig met succes! Het geven van creatieve workshops is echt iets wat bij ons past en het maken van uniek custom made werk is een passie waar je nooit genoeg van krijgt! Een onderneming starten doe je nooit echt alleen en samen doen wij ons best om hier iets heel moois van te maken waar we elke dag trots op kunnen zijn. Ieder met zijn of haar eigen talenten. Met mij als grote creatieve kracht achter Jeweleeches!

Al vanaf jongs af aan hield ik me bezig met kunst en gaf al vanaf mijn 14e kleine exposities met beeldhouwen en schilderen. Het leek al helemaal vast te staan dat ik de kunstacademie zou gaan doen. Maar na de vooropleiding van de kunstacademie in Den Bosch voelde ik dat ik echt meer technieken wou leren, echt een ambacht wou leren.

Dus met veel plezier de opleiding voor Goudsmid in Schoonhoven gevolgd, kan het iedereen aanraden! Daarna heb ik me uitgebreid gespecialiseerd in leerbewerking maar ook het glaskralen maken van Italiaans zilverglas is een grote passie waar ik tijdens mijn opleiding voor goudsmid aan begonnen ben. Zilveren sieraden met deze prachtige glaskralen zijn dan ook de ideale combinatie, maar ook bead embroidery en silver wire wrapped jewelry zijn een erg mooie manier om de glascabs in te verwerken tot een draagbaar kunstwerkje.

Het combineren van al deze technieken is waar mijn passie ligt en mijn talenten en technieken deel ik graag in de workshops die wij met veel plezier en toewijding geven, zodat jij ook het beste uit jezelf kan halen!

Leerbewerken

Hoe wij met leerbewerken zijn begonnen, begint met een apart verhaal... Of beter gezegd een film! Met een opleiding voor goudsmid in Schoonhoven te hebben gedaan leek het vanzelfsprekend om als goudsmid aan het werk te gaan, samen met het maken van glaskralen branden om erin te verwerken.

Tot we op een avond nietsvermoedend de film ´INTO THE WILD´ keken. Een bijzondere film die je echt eens gezien moet hebben, over een man die al zijn geld en bezittingen weggeeft en de wijde wereld intrekt op avontuur en allerlei boeiende mensen ontmoet. Een van die mensen is een oude man op een heuvel, hij is zelf een leren riem aan het maken en zei dat als je het leer nat maakt, je het daarna kan bewerken. We konden niet geloven dat het zooo makkelijk was.

We hadden toevallig nog een stukje natuurlijk gelooid leer liggen van een oude leren boekentas van vroeger, die ken je misschien nog wel. We maakten het leer nat en sloegen er een messing protype in van een van de zilveren sieraden. Ineens stond er een perfecte afdruk in het leer en de dag erop nog steeeeds! We waren verkocht! 

Na vele jaren ervaring met leerbewerken en workshops geven vinden wij het nog steeds ontzettend leuk en gezellig om les te geven in dit zo veelzijdige ambacht. Of je nou iets heel verfijnds wil maken of juist iets robuusts en stoer, je kan er echt alle kanten mee op zoals je kan zien op de foto´s.

Deze workshop hieronder is de workshop die wij het meest aanraden qua leerbewerking:

 

© 2012 - 2021 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel