cursus messenheft hout

Als iets me fascineert...zijn het wel messen! Die strakke vormen, die stoere combinatie van materialen zoals hout en metaal...echt wauwwww! En nog functioneel ook! En dan een zelfgemaakte leren knifesheath maakt het helemaal af. Hout, metaal en leer, wat wil je nog meer?!? 

echte alleskunner

Toen ik een paar jaar geleden een cursus leerbewerking gaf aan Roelof Doevendans en inmiddels goede vriend ging het al meteen over messen maken natuurlijk! Roelof is een echte alleskunner, ik kan veel, maar hij ook! Hij is een echte avonturier, survival instructor, heeft een ecologisch bouwbedrijf en daarnaast is hij ook gewoon een saaie vader van vier kinderen zoals ie zelf zegt! En dus gek op outdoor, survival en messenmaken! 

messenheft maken

En wat krijg ik cadeau van hem? Een pakketje van Arre Remaining History ( dat is weer een vriend van Roelof ) om zelf een messenheft te maken, met een stukje elandgewei, een stukje leer en een stukje krulberk en een geslepen lemmet. Hoe lief om dat cadeau te krijgen! En hoe gaaf!

Samen iets maken is natuurlijk leuker dan alleen en daarbij is het wel heel fijn om iemand naast je te hebben met ervaring ermee, dus op naar Groningen voor een middagje messenheft maken met Roelof en ook even wat glaskralen maken, daar had ik hem weer mee aangestoken haha!

scandinavisch mesje

Ik kon gewoon niet geloven dat je in een middagje al zo´n messenheftje kon maken! Het is natuurlijk maar een klein soort scandinavisch mesje maar die combinatie van materialen en de vorm...zo mooi! Ik heb nog dagen rondgestuiterd zo blij was ik ermee! Alles komt gewoon vanzelf op mijn pad, zo ook messenheften maken dus!

Een mes bestaat natuurlijk uit meer dan alleen een heft, maar het maken van een heft is alvast een mooie intro op het maken van messen en ook daar zitten al veel technieken in! Zo leer je stap voor stap steeds een beetje meer hoe je een mes moet maken.

leren messenschede

In de workshops maken we dus alleen het messenheftje zoals je kan zien op de foto´s, maar dat is gewoon al supergaaf om te leren! Over een tijdje wil ik ook uitgebreidere cursussen messenmaken gaan geven, maar daarvoor wil ik me eerst nog verder specialiseren, zoveel technieken en vaardigheden die ik nog eerst beter onder de knie wil krijgen. Gewoon de perfecte combinatie, je eigen mes met zelfgemaakte leren messenschede! Ik geef natuurlijk al jaren cursussen leren knifesheath maken, maar dat is weer een aparte cursus!

op eigen risico

Werken met machines en scherp gereedschap is altijd een risico, dus zoals met alle workshops en cursussen is het op eigen risico. Natuurlijk letten we goed op de veiligheid want bloed willen we natuurlijk voorkomen, dat geeft nare vlekken op het mooie mes! En goede oogbescherming enzo want ja, we willen ons eindresultaat wel nog jaren en jaren kunnen bewonderen! 

zelf uitproberen of een workshop volgen?

Ten eerste, een workshop volgen is gewoon een cadeau aan jezelf, een keer aan jezelf denken en iets leren wat je al heel lang wilt en er nu ook echt voor gaan! Heel interessant om te doen en zonder dat je het door hebt, leer je alles wat je wil weten over het maken van een superstrak messenheft! Natuurlijk kan je dit ook jezelf aanleren, daar heb je mij niet voor nodig...veel oefenen veel informatie opzoeken in boeken, op internet en vooral Youtube en wat doorzettingsvermogen en je komt er heus wel! Maar het is gewoon zoveel fijner als iemand naast je zit en het even voordoet hoe het moet, want als je met iets nieuws begint, komen er steeds meer nieuwe vragen bij. En loop je tegen een probleem aan, dan ben ik er voor je om het op te lossen, of nog beter, om die fouten gewoon te vermijden!

kennis en ervaring

Iemand met kennis en jarenlange ervaring die je vertelt wat je nodigt hebt...waar je de materialen kan kopen...welke soort hout...waar je op moet letten...welke gereedschappen en machines noodzakelijk zijn en welke niet...welke fouten je kan voorkomen...hoe je het netjes moet afwerken...hoe krijg ik het uberhaupt mooi strak...hoe maak je een design...al die vragen waar je anders zelf het antwoord op moet vinden en uitzoeken.

En ja, een workshop of cursus volgen kost geld, maar iedereen betaalt in een of andere vorm leergeldIn de vorm van fouten maken of het betalen voor een workshop! En een workshop of cursus volgen is dan gewoon ontzettend leerzaam en leuk! Qua goudsmeden heb ik gelukkig in Schoonhoven een 3 jarige voltijd opleiding gevolgd, maar met de rest heb ik gewoon heeeel veel fouten gemaakt hihi! Of het geluk gehad dat ik een creatieve vriend zoals Roelof ontmoette die me de basistechnieken wou leren, oftewel me gewoon aanstak met een nieuw virus.  En dan nog moet je daarna nog heel heeel veel oefenen en oefenen en oefenen! En heb vertrouwen, want oefening baart kunst en supergave messen!

op afspraak

Lijkt het je gaaf om eens zo´n stoer messenheftje te maken, bel of app ons dan even om een datum te prikken! 0651463543 We hebben geen vaste cursusdata, dus alles op afspraak! Ideaal om in te plannen en lekker flexibel dus!

© 2012 - 2021 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel