Cursus macrame

Eigenlijk wilde ik er niet aan beginnen hoor, dat macrame. Ik vond dat maar oubollig en saai, van die jeukend bruine, geknoopte wandkleden met houten kraaltjes erin, vaak in de vorm van een uiltje op een stok. Maar mijn vriendin Lindy heeft me toch wel kunnen overtuigen dat het weldegelijk leuk kan zijn!

Micromacrame sieraden

Zij doet graag aan micro macrame, hele verfijnde sieraden zoals oorbellen maken met macrame technieken, dus met heel veel hele kleine knoopjes. En ja, wil natuurlijk wel alles een keer geprobeerd hebben en iets nieuws leren sta ik altijd wel voor open, dus toch maar eens geprobeerd, lekker tijdens een kampvuurtje met marshmellows en lekker eten! Okeejj dan is bijna alles wel leuk of niet?!  Even de meest belangrijke basisknopen aangeleerd en een hangertje geknoopt in drie verschillende kleurtjes, van speciaal macrame draad met een beetje wax erdoor. Stelde niks voor, maar het begin was wel gemaakt!

Boho Ibiza style

Ik me maar eens wat meer verdiept in de wereld van het macrame en micromacrameé en wat blijkt...het is echt een hype laatste jaren, helemaal hip en terug van weggeweest! Gelukkig is de macrame wel met de tijd mee gegaan en zijn de materialen nu zoveel mooier als vroeger, waardoor het een compleet andere uitstraling heeft gekregen! De materialen zijn heerlijk zacht en met de meest mooie natuurlijke tinten, alles wat je maar kan bedenken. En zowel als gedraaid koord of als lint en van heel dun tot heel dik, wat natuurlijk lekker snel knoopt hihi! Dat ibiza sfeertje kan je echt perfect bereiken met die lichte tinten macrame, je waant je meteen op vakantie in een luchtig jurkje op slippers bij een ondergaand zonnetje. Die bohemian style is dus echt wat je nu overal ziet op Pinterest en ja, daar hou ik wel van! Van die romantische kaarslichtjes of een mooie lampen waar het licht zo mooi doorheen schijnt op de muren...schitterend!

Bobbiny katoen

We bestelden wat heerlijke bolletjes wol, ohneejj katoen, bij de Haakfabriek, zelfs gerecycled katoen, dus nog goed voor het milieu ook nog en ik kon echt niet wachten om aan de slag te gaan, oohhhh wat voelt dat lekker aan in je handen, dat zachte katoen van Bobbiny! En 5 mm besteld, dus lekker dik en ja dat knoopt dus echt geweldig! Ik was meteen verkocht! En snel resultaat is helemaal leuk hihi!

Basisknopen

Het lijkt zo ingewikkeld als je die wandkleden ziet, om van in de knoop te raken! Maar niks in minder waar! Met een paar simpele basisknopen zoals de larkshead knot, the square knot and wat half hitch knoopjes kan je echt al de mooiste dingen knopen! Owja, in het Nederlands de lusknoop, de weitasknoop en de ribbel of cordonknoop genoemd, maar in deze tijden, worden toch het meest de engelse termen gebruikt op internet. Dus die termen hou ik dan maar even aan. En ja tuurlijk kan je dit ook prima jezelf aanleren, maar zoals overal hier in de webshop al staat, het is gewoon zoveel makkelijker en sneller aan te leren als iemand je het even voordoet in het echt. Iets nieuws aanleren zoals knopen kan best frustrerend zijn, maar met mijn hulp is je eerste wandkleedje zo gemaakt! 

Social media

Ik ben echt de grootste fan van Pinterest, Youtube en Instagram die er bestaat denk, daar kan ik me echt uren mee vermaken! Lekker zoeken naar nieuwe technieken en dan meteen alles uitproberen tot diep in de nacht! Ook de vele foto´s van Jeweleeches macrame kan je daar vinden. Daar staan zoveel meer foto´s dan hier op de site! Oneindig veel! 

zelf uitproberen of toch een workshop volgen?

Ten eerste, een workshop volgen is gewoon een cadeau aan jezelf! Heel gezellig om te doen en zonder dat je het door hebt, leer je alles wat je wil weten over macrame! Natuurlijk kan je dit ook jezelf aanleren, daar heb je mij niet voor nodig...veel oefenen veel informatie opzoeken in boeken, op internet en vooral Youtube en wat doorzettingsvermogen en je komt er heus wel! Maar het is gewoon zoveel fijner als iemand naast je zit en het even voordoet hoe het moet, want als je met iets nieuws begint, komen er steeds meer nieuwe vragen bij. En raak je in de knoop hahaha, dan ben ik er voor je om het op te lossen!

1001 vragen

Iemand met ervaring die je vertelt wat je nodigt hebt...waar je het kan kopen...welke soort draad of koord...waar je op moet letten...welke basisknopen belangrijk zijn en welke niet...welke fouten je kan voorkomen...hoe je het netjes moet afwerken...hoe krijg ik het uberhaupt mooi strak...hoe maak je een ontwerp...al die vragen waar je anders zelf het antwoord op moet vinden en uitzoeken.

En ja, een workshop of cursus volgen kost geld, maar iedereen betaalt in een of andere vorm leergeldIn de vorm van fouten maken of het betalen voor een workshop! En een workshop of cursus volgen is dan gewoon ontzettend leerzaam en leuk! Qua goudsmeden heb ik gelukkig in Schoonhoven een 3 jarige voltijd opleiding gevolgd, maar met de rest heb ik gewoon heeeel veel fouten gemaakt hihi! Of het geluk gehad dat ik een creatieve vriend of vriendin zoals Lindy ontmoette die me de basistechnieken wou leren, oftewel me gewoon aanstak met een nieuw virus.  En dan nog moet je daarna nog heel heeel veel oefenen en oefenen en oefenen! En heb vertrouwen, want oefening baart kunst!

op afspraak

Ben je na het lezen van dit alles ook helemaal fan van macrame geworden en wil je graag een workshop of cursus macrame doen met je vriendinnen, bel ons dan even voor om een datum te plannen! We hebben geen vaste cursusdata maar alles gaat op afspraak! Ideaal en lekker flexibel! 0651463543 

 

Vragen?

Je kan altijd even bellen of een appje sturen!

  • 06-51463543

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2023 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel