Navigatie

Workshops houtbewerken

Jeweleeches workshops: houtsnijkunst/ chip carving

​Deze maand een geweldige actie!!!

2e persoon gratis bij een workshop chip carving!

In deze 'techniek' workshop leer je de beginselen van het geweldige ambacht van het houtsnijden, ook wel in het engels chip carving genoemd, omdat je kleine stukjes, chips, hout wegsnijdt. In Nederland is vooral de Friese houtsnijkunst bekend.

En wat je hier ziet op de foto`s, dat willen wij jou graag leren! Eigenlijk vind ik mezelf nog lang niet goed genoeg ervoor om het chip carven aan anderen te leren, maar bij gebrek aan beter aanbod was er wel veel vraag naar bij mij, of ik dat toch niet kon doen! Dus ik kan je leren wat ik weet en kan zien op de foto´s en dan heb je in ieder geval een begin naar het chipcarven en kom je er ook achter of het iets voor jou is. 

Bij het beginnen met houtsnijden, of dat nou meer sculpting of reliëf carving is of meer zoals chip carving, het juiste hout is essentieel! Voor het chip carven gebruik je bij voorkeur lindenhout, ook wel basswood genoemd.

Het is relatief zacht om te bewerken en toch sterk. Ook heeft het weinig nerf, waardoor je een gelijkmatiger resultaat krijgt tijdens het snijden. Je mes goed scherp slijpen en scherp houden is ook altijd een uitdaging! Ook voor het slijpen van je mes kan je een extra leermodule volgen van een half uur bijvoorbeeld.

Er zijn natuurlijke vele standaard patronen om mee te beginnen en mee te oefenen, maar wat ik zelf altijd het leukst vind, is mijn eigen ontwerpen tekenen en uitsnijden.

Locatie workshops

De workshops houtbewerking worden gegeven door Vivian Hebing in het kleine dorpje Knegsel, gelegen in de bosrijke omgeving van de Kempen in Brabant, vlakbij Eindhoven. De workshops kunnen zowel door de weeks als in het weekend gegeven worden, met de voorkeur voor door de weeks omdat de weekenden vaak snel vol zijn.

Omdat ik fulltime werk voor Jeweleeches, zijn we erg flexibel qua tijden en hoef je vaak niet lang te wachten, voor je aan een workshop of cursus kan deelnemen. 

Ook op Facebook: Houtbewerking Nederland

Wij hebben ook een groep opgericht op Facebook: Houtbewerking Nederland! En hele gezellige en leerzame groep waar iedereen zijn of haar ervaringen met leer deelt en waar ook heel veel tips en tricks op staan en je ook altijd kan rondvragen als je iets wilt weten of ergens tegenaan loopt. Daar kan je ook altijd navragen over de ervaringen die de cursisten bij ons hebben gehad! Wij hebben de groep opgericht om juist onze cursisten en andere leerbewerkers met elkaar te kunnen verbinden, om dit veelzijdige beroep of hobby met elkaar te kunnen delen! Want samen kan en weet je zoveel meer!

Voor meer informatie over een workshop leerbewerking of om meteen een datum te prikken als je niet meer kan wachten, bel of app ons dan even: 06-51463543

We gaan er vanuit dat bij de workshops TECHNIEK je zelf gereedschap en materialen thuis hebt of gaat aanschaffen zodat als het werkstuk niet helemaal af is, je het thuis nog verder kan afmaken, want niet ieder project krijg je volledig af in de tijd. Niet iedereen leert en werkt even snel. 

 

 

 • Workshop Chip Carving voor beginners 'patroon'
  Workshop Chip Carving voor beginners 'patroon'
  € 160,00
 • Workshop Chip Carving voor beginners 'vrij ontwerp'
  Workshop Chip Carving voor beginners 'vrij ontwerp'
  € 200,00

Vragen?

Bel of app ons even:

 • 06-51463543

Aanbieding

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

 • IDEAL
© 2012 - 2018 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel