Navigatie

Cursus sieraden maken

 

We verdelen onze workshops in drie categorieen:

1.) zilveren sieraden maken

De zilveren sieraden worden gemaakt van de beste kwaliteit zilver, 925, met behulp van een paar simpele goudsmeedtechnieken. Ik ben in Schoonhoven opgeleid voor goudsmid, dus sieraden in zilver maken en dan gecombineerd met mijn zelfgemaakte glaskralen is natuurlijk helemaal mijn passie. Zelfs met eenvoudige technieken kan je al een schitterend resultaat bereiken en dan heb je gewoon je eigen zilveren sieraad gemaakt, hoe gaaf is dat!?

Een leuk detail, de term goudsmeden wordt, simpel uitgelegd, gebruikt voor het werken met zowel goud als zilver ( dus niet alleen goud ), waarbij je van losse delen een sieraad maakt door bijvoorbeeld solderen.

Zilversmeden wordt gebruikt voor het maken van groter werk, zoals borden, schalen, vazen, bestek etc. Vaak gemaakt uit 1 plaat zilver, door middel van zilversmeedtechnieken zoals stuiken en drijven. Dus ook als je alleen in zilver werkt zoals ik, heet het toch goudsmeden. Het enige wat ik ooit gebruik qua goud is wit goud, maar zilver is wel een stuk beter betaalbaar voor cursisten! 

2.) koperdraad sieraden maken

Koperdraad sieraden, ook wel copper wire wrapped jewelry genaamd, gebruikt geweldige technieken om de mooiste sieraden mee te maken. Met een paar basistechnieken kan je al de meest schitterende ontwerpen maken, van bescheiden tot heel uitbundig. Ook hierin komen dus bepaalde goudsmeedtechnieken terug, wat het extra interessant maakt en sluit weer naadloos aan bij mijn passie voor het maken van zilveren sieraden.  

In de workshops ´copperwire´ wordt alleen koperdraad gebruikt, maar je kan natuurlijk thuis net zo goed het sieraad in zilver maken. Alleen zelf vind ik het belangrijk dat je eerst de technieken goed aanleert in koper, dan is het ook minder zuur als het een keer mislukt! Mocht je het echt heel graag in zilver willen maken, dan kan je hiervoor zelf het benodigde zilverdraad meenemen.

3.) bead embroidery sieraden maken

Ook een erg bijzondere techniek is het sieraden maken door middel van bead embroidery technieken met allerlei soorten en maten kleine kraaltjes, ook wel roccailles genoemd. Heb je er nog nooit van gehoord, google dan maar eens op Pinterest bijvoorbeeld naar ´bead embroidery jewelry´ of ´beadwork´, je vind echt de prachtigste creaties. Maar ook een hoop 'over the top' sieraden wat ons persoonlijk niet zo trekt, daarom proberen wij juist te zoeken naar de perfecte balans om een sieraad te ontwerpen dat echt stijl en klasse uitstraalt.

In een workshop ´sieraden maken´ leer je de belangrijkste basistechnieken en wat je allemaal nodig hebt om zelf zoiets unieks te maken.

Exclusief glaskraal

Gecombineerd met onze zelfgemaakte glascabs van Italiaans zilverglas heb je echt een uniek en kunstzinnig sieraad, waar je al je creativiteit in kwijt kan!

Het is dus exclusief glaskraal maar een glaskraal kan hier wel gekocht worden vanaf 20 of 30 euro per glaskraal of glascab, dan heb je een echte handgemaakte Jeweleeches glaskraal, een echte eyecatcher! De glaskralen worden verder niet los verkocht, alleen aan cursisten of in zelfgemaakt werk. Dit kan ter plekke beslist worden, dus neem in ieder geval je eigen glaskraal of glascab mee, dan kan je hier nog altijd kiezen wat je het liefste wil.

Het is vaak niet mogelijk om het sieraad in een middagje workshop af te krijgen, maar dit kan dan heel goed zelf thuis afgemaakt worden met de geleerde technieken.

Thuis het project zelf verder afmaken

Een van de voorwaarden is dat je thuis zelf de benodigde gereedschappen en materialen hebt, om het project thuis af te maken. Mocht je dit niet hebben en ook niet willen aanschaffen, dan kan je informeren naar de mogelijkheden om het project iets simpeler te houden zodat je het wel binnen de tijd af kan krijgen en het een eenmalige kennismaking is het met het sieraden maken. Wel erg belangrijk om dit duidelijk telefonisch aan te geven bij het kiezen van een workshop.

Nog een paar belangrijke voorwaarden:

Alvorens een workshop te bestellen, bel ons eerst even voor de precieze voorwaarden van de desbetreffende workshop, 0651463543, zodat je goed weet wat je besteld en wat wel of niet in de workshop zit inbegrepen, om misverstanden of teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De foto´s bij de workshops zijn zoals ik ze maak, niet zoals een beginner ze kan maken, dus zorg dat je verwachtingen niet net zo hoog zijn als op de foto! Maar het is echt fascinerend dat zelfs een absolute beginner een schitterend resultaat kan neerzetten onder de juiste professionele begeleiding!

Vooraf betalen

De workshops worden altijd vooraf overgemaakt zodra de bestelling binnen is, wordt de datum voor de workshop ingepland, zodat we zeker weten dat mensen niet reserveren en dan niet komen opdagen of op het allerlaatste moment afzeggen. Geld terug is niet mogelijk, maar het staat je altijd vrij om eerst eens kennis te komen maken, wel op afspraak natuurlijk!

De workshops en cursussen ´sieraden maken´ worden gegeven in het kleine dorpje Knegsel, vlakbij Eindhoven, gelegen in de Kempen in Brabant, een mooie bosrijke omgeving.

Makkelijk in te plannen!

Ook zijn wij erg flexibel met plannen, aangezien ik fulltime voor mezelf werk en ik aan de custom made opdrachten werk op de dagen dat ik geen workshops geef, daardoor kan ik makkelijk een dagje opschuiven en vrij maken voor een workshop!  Daardoor hebben we ook geen vaste cursusdagen of reserveringen nodig, ideaal!

Mocht je geinteresseerd zijn in een workshop sieraden maken, bel dan eerst even voor meer informatie en de voorwaarden! 0651463543

( hieronder staan de workshops, het laden kan soms even duren )

 

Vragen?

Bel of app ons even:

  • 06-51463543

Aanbieding

Facebook

Pinterest

Instagram

 

 

  • IDEAL
© 2012 - 2019 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel