Haarspelden

handgemaakt, uniek en bijzonder

Haarspelden zie je tegenwoordig niet heel vaak meer, maar hier kan je ze nog vinden! Ik hoor van veel klanten dat ze lang gezocht hebben naar zulke haarspelden en vaak bestellen ze er dan meteen twee of meer hahaha! Ik maak ze helemaal met de hand en iedere haarspeld is dus echt uniek.

Helemaal onderaan de pagina staan alle haarspelden die nu te koop zijn.

Ze zijn niet op voorraad, dus weg is weg. Sommige soorten haarspelden maak ik nooit een tweede keer, terwijl sommige haarspelden, zoals met bloemetjes of met gaatjes, erg veel verkocht worden en ik dus altijd probeer meerdere in de webshop te hebben staan. 

het maakproces

Hoe ik ze maak? Echt helemaal met de hand, van begin tot eind! Ik snij de basisvorm, de ovaal, uit een grote lap naturel natuurlijk gelooid leer, met een stanleymes, vaak maak ik dan een voorraadje van haarspelden, zodat ik bij wat tijd over of een goed idee, meteen een haarspeld kan pakken en die mooi kan bewerken. Na het snijden rond ik de randen af met een kantenschaafje en daarna polijst ik ze met een polijstwieltje zodat ze mooi glad worden. Daarna ga ik het ontwerp op het leer overbrengen en dat snij ik daarna uit met een klein mesje voor leer, een ronddraaimesje, ook wel swivel knife genoemd. Daar kan je de mooiste en zeer gedetailleerde vormen mee uitsnijden. Niet alle soorten leer kan je bewerken en ook niet zonder het licht vochtig te maken, dat is een van de geheimen van het leerbewerken, het natmaken van het leer om het te kunnen toolen, bewerken! 

leerstempels

Daarna geef ik het met speciale leerstempels bijvoorbeeld diepte of structuur of ik pons er allerlei gaatjes uit of ik versier ze met bronzen studjes. Daarna pons ik sowieso de twee grotere gaten uit, waar dan de haarpin doorheen gaat. Deze haarpin is gewoon een bamboe eetstokje hoor, anders wordt de prijs onnodig hoog en is ideaal. Soms verf ik de haarspeld nog om ´m wat meer bruine tinten te geven, of ik laat het naturel.

goed invetten!

Na het drogen vernis ik de haarspeld met resoline en als dat weer gedroogd is, vet ik hem in met speciaal transparant leervet. (dus niet iets anders erop smeren, alleen echt leervet!) Dan is ie klaar om opgehaald te worden of op de post te gaan! Dat invetten is trouwens echt heel belangrijk, dat zorgt ervoor dat het leer goed gevoed blijft en niet uitdroogt en ook wat beter kan tegen mindere omstandigheden zoals een miezerbuitje enzo, uit de regen houden is natuurlijk wel belangrijk. Het beste is om het maandelijks een keer in te vetten, dan blijft de haarspeld jaren en jaren mooi! 

kopen of zelf maken

Je kan hier dus de haarspelden kopen via de webshop of even langskomen (wel op afspraak graag zodat ik thuis ben en tijd heb) of....een workshop of cursus komen doen om het zelf te leren! Want hoe gaaf is dat, je eigen leren haarspeld kunnen maken! En geloof me, ik kan iedereen een mooie haarspeld laten maken, ook als je twee linkerhanden hebt! Dus je kan kiezen, er eentje kopen of er dus zelf eentje leren maken! 

maat haarspeld: 60 x 100 mm

Al onze ovalen haarspelden zijn standaard ongeveer 60 x 100 mm, dat is de maat die voor de meeste mensen ideaal is, ik maak ze niet in andere maten. Wil je een andere maat, dan kan je die zelf hier komen maken in een workshop leerbewerking haha! Ze zijn allemaal even groot, zodat ik alle ontwerpen en patronen allemaal op die maat kan maken, alles in dezelfde maat kan uitsnijden en ik altijd de goede maat heb en daardoor de prijzen ietsje lager kan houden. Iets handgemaakt is natuurlijk nooit goedkoop en qua tijd is een haarspeld eigenlijk al amper of niet rendabel om te maken, maar ik vind het wel heeeeeel leuk om te doen en mensen er blij mee te maken! En ook een soort van naamkaartje voor Jeweleeches! 

Omdat meeste klanten vaak twee of drie haarspelden tegelijk wilden bestellen en om dat natuurlijk te motiveren heb ik ook haarspelden per twee of drie met korting. En soms een leuke actie!

 

 

 

 

 

 

per pagina
per pagina
© 2012 - 2021 Jeweleeches Vivian Hebing | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel